- Homepage
- Recipe Details Page
Deeg voor volkorenbrood
- Totale tijd 3u 20min
- 40min
Voorbereidingstijd - 25min
Gaartijd - 2u 15min
Afkoeltijd
Ingrediënten
8 personen
40 cl water
26 g verse bakkersgist
675 g volkorenbloem
2 tl zout
Accessoires
Dough Hook
Bereiding
Stap 1 /8
Laat het gist in een aparte kom gedurende 10 minuten in water oplossen.
40cl water 26g verse bakkersgist
Stap 2 /8
Doe de bloem en het zout in de kom van de keukenmachine.
675g volkorenbloem 2tl zout
Dough Hook
Stap 3 /8
Druk op ‘Start’ en voeg tijdens het programma het mengsel van water en gist geleidelijk aan toe.
40cl water 26g verse bakkersgist 675g volkorenbloem 2tl zout
Dough Hook
Stap 4 /8
Bedek het deeg onmiddellijk met een keukenhanddoek en laat het gedurende 45 minuten op een warme plek rusten.
Stap 5 /8
Leg het deeg op een met bloem bestrooid oppervlak. Druk het met de handen plat in een vierkant. Vouw de hoeken naar het midden toe en druk opnieuw plat. Herhaal deze stap nog een keer. Geef het deeg een langwerpige vorm en plaats het op een bakplaat. Bevochtig de bovenkant van het deeg lichtjes en bedek het met een vochtige keukenhanddoek. Laat het gedurende 90 minuten rusten op een warme plek.
Stap 6 /8
Verwarm de oven voor op 240 graden.
Stap 7 /8
Gebruik een borstel en wat water om de bovenkant van het deeg opnieuw te bevochtigen. Snijd het deeg in met een mes. Bak het brood gedurende 25 minuten op 240 graden.
Stap 8 /8
Laat het eerst op een rooster afkoelen.