Deeg voor meergranenbrood
Moulinex
Recept door Moulinex

Deeg voor meergranenbrood

ratings.0

-/5

  • Totale tijd 3u 5min
  • Voorbereidingstijd
    40min
  • Gaartijd
    25min
  • Afkoeltijd
    2u

Ingrediënten

6 personen

  • 34 cl water

  • 20 g verse bakkersgist

  • 500 g meergranenbloem

  • 1.5 tl zout

Accessoires

  • Dough Hook
    Dough Hook

Bereiding

Stap 1 /8

Laat het gist in een aparte kom gedurende 10 minuten in water oplossen.

  • 34cl water
  • 20g verse bakkersgist

Stap 2 /8

Doe de bloem en het zout in de kom van de keukenmachine.

  • 500g meergranenbloem
  • 1.5tl zout
  • Dough Hook

Stap 3 /8

Druk op ‘Start’ en voeg er tijdens het programma het mengsel van water en gist geleidelijk aan toe.

  • 34cl water
  • 20g verse bakkersgist
  • 500g meergranenbloem
  • 1.5tl zout
  • Dough Hook

Stap 4 /8

Bedek het deeg onmiddellijk met een keukenhanddoek en laat het gedurende 45 minuten op een warme plek rusten.

Stap 5 /8

Leg het deeg op een met bloem bestrooid oppervlak. Druk het met de handen plat in een vierkant. Vouw de hoeken naar het midden toe en druk opnieuw plat. Herhaal dit nog een keer. Geef het deeg een langwerpige vorm en plaats het op een bakplaat. Bevochtig de bovenkant van het deeg lichtjes en bedek het met een vochtige keukenhanddoek. Laat het gedurende 90 minuten rusten op een warme plek.

Stap 6 /8

Verwarm de oven voor op 240 graden.

Stap 7 /8

Gebruik een borstel en wat water om de bovenkant van het deeg opnieuw te bevochtigen. Snijd het deeg in met een mes. Bak het brood gedurende 25 minuten op 240 graden.

Stap 8 /8

Laat het brood eerst afkoelen op een rooster.

Roerblad SS-185951

Roerblad SS-185951

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186157

Bakkuip SS-186157

Haak SS-186228

Haak SS-186228