Dampfnudel met preigroenten, spek en Comté
Moulinex
Recept door Moulinex

Dampfnudel met preigroenten, spek en Comté

ratings.0

-/5 -

  • Totale tijd 4u 35min
  • Voorbereidingstijd
    50min
  • Gaartijd
    45min
  • Afkoeltijd
    3u

Ingrediënten

2 personen

  • 8 g Gedroogde bakkersgist

  • 8 cl Melk

  • 160 g Bloem

  • 16 g Boter

  • 0.5 tl Zout

  • 0.5 tl Suiker

  • 1 Eieren

  • 10 cl Olie

  • 1 Prei, alleen groene delen

  • 34 g Gerookte spekjes

  • 2 cl Room min 48% vetgehalte

  • 5 blokje Comté

  • Water

Accessoires

  • Kneed- & hakmes
    Kneed- & hakmes
  • Menger
    Menger
  • Stoommandje
    Stoommandje

Bereiding

Stap 1 /15

Bereid de vulling voor. Was de groene delen van de prei en hak ze fijn.

  • 1 Prei, alleen groene delen

Stap 2 /15

Giet 0,7 L water in de mengkom.

  • Water

Stap 3 /15

Plaats het stoommandje in de mengkom. Doe de fijngesneden prei in het mandje. Sluit het deksel met de dop en druk op "Start".

  • Stoommandje

Stap 4 /15

Zet de prei apart in een bak en leeg het water uit de kom.

Stap 5 /15

Doe het spek in de mengkom met het mixerhulpstuk. Vergrendel het deksel met de dop en druk op 'Start'.

  • 34g Gerookte spekjes
  • Menger

Stap 6 /15

Voeg de prei en de room toe. Vergrendel het deksel met de dop en druk op 'Start'. Wanneer het alarm klinkt, schraap de zijkanten.

  • 2cl Room min 48% vetgehalte
  • Menger

Stap 7 /15

Zet opzij in een bak en was de mengkom.

Stap 8 /15

Bereid het deeg. Meng in een kom de gist met de warme melk. Meng en laat 5 minuten rusten.

  • 8g Gedroogde bakkersgist
  • 8cl Melk

Stap 9 /15

Doe de bloem, het zout, de gehakte boter en de suiker in de mengkom met het kneed-/hakmeshulpstuk. Giet het melk/gistmengsel erbij. Sluit het deksel met de dop en druk op 'Start'.

  • 160g Bloem
  • 16g Boter
  • 0.5tl Zout
  • 0.5tl Suiker
  • Kneed- & hakmes

Stap 10 /15

Voeg de eieren toe. Sluit het deksel met de dop en druk op "Start".

  • 1 Eieren
  • Kneed- & hakmes

Stap 11 /15

Doe bloem in een kom, leg het deeg erop en dek af met een schone handdoek gedurende 1 uur.

Stap 12 /15

Rol het deeg op een bebloemd oppervlak uit tot 1 cm dikte. Snijd cirkels van ongeveer 10 cm doorsnee uit en leg in het midden van elke cirkel 2 eetlepels vulling.

Stap 13 /15

Voeg een blokje Comté toe en vouw de randen samen alsof het een zakje is. Druk aan en vorm een bal door tussen de handpalmen te rollen. Maak de bal iets plat en leg hem op een met bloem bestoven oppervlak. Herhaal dit tot u al het beslag hebt gebruikt.

  • 5blokje Comté

Stap 14 /15

Dek af met een schone handdoek en laat 2 uur rusten.

Stap 15 /15

Giet de olie in een koekenpan. Leg de Dampfnudel in de pan en bak 1 minuut aan elke kant. Voeg 200 ml water toe en dek af. Laat minstens 5 minuten koken.

  • 10cl Olie

Roerblad SS-185951

Roerblad SS-185951

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186157

Bakkuip SS-186157

Haak SS-186228

Haak SS-186228