Dadelpudding
- Totale tijd 40min
- 15min
Voorbereidingstijd - 25min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ontdek het volledige gamma
Meer weergeven - Ontdek het volledige gamma -
Ingrediënten
4 personen
130 g Dadels
6 cl Water
1 tl Bicarbonaat
150 g Bloem
0.5 zakje Bakpoeder
60 g Halfgezouten boter
60 g Bruine suiker
2 Ei(eren)
6 cl Melk
Bereiding
Stap 1 /6
Bereid de ingrediënten voor.
Stap 2 /6
Meng de bloem en de gist. Klop de boter, de melk, de bruine suiker en het ei op.
Stap 3 /6
Verwarm de dadels met het water en het bicarbonaat. Laat lauw worden en uitlekken.
Stap 4 /6
Voeg de bloem en de gist toe aan het mengsel. Voeg de dadels toe en giet het mengsel in de vorm. Plaats de vorm in het mandje met 40 cl water.
Stap 5 /6
Snelkookfunctie
Stap 6 /6
Haal de cake uit de vorm en dien hem lauw of koud op.