- Homepage
- Recipe Details Page
Dadelpudding
- Totale tijd 40min
- 15min
Voorbereidingstijd - 25min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ingrediënten
4 personen
130 g Dadels
6 cl Water
1 tl Bicarbonaat
150 g Bloem
0.5 zakje Bakpoeder
60 g Halfgezouten boter
60 g Bruine suiker
2 Ei(eren)
6 cl Melk
Bereiding
Stap 1 /6
Bereid de ingrediënten voor.
130g Dadels 6cl Water 1tl Bicarbonaat 150g Bloem 0.5zakje Bakpoeder 60g Halfgezouten boter 60g Bruine suiker 2 Ei(eren) 6cl Melk
Stap 2 /6
Meng de bloem en de gist. Klop de boter, de melk, de bruine suiker en het ei op.
150g Bloem 0.5zakje Bakpoeder 60g Halfgezouten boter 60g Bruine suiker 2 Ei(eren) 6cl Melk
Stap 3 /6
Verwarm de dadels met het water en het bicarbonaat. Laat lauw worden en uitlekken.
130g Dadels 6cl Water 1tl Bicarbonaat
Stap 4 /6
Voeg de bloem en de gist toe aan het mengsel. Voeg de dadels toe en giet het mengsel in de vorm. Plaats de vorm in het mandje met 40 cl water.
Stap 5 /6
Snelkookfunctie
Stap 6 /6
Haal de cake uit de vorm en dien hem lauw of koud op.