Cupcakes met meringue
Moulinex
Recept door Moulinex

Cupcakes met meringue

ratings.0

-/5 -

  • Totale tijd 45min
  • Voorbereidingstijd
    10min
  • Gaartijd
    30min
  • Afkoeltijd
    5min

Ingrediënten

6 personen

  • 125 g suiker

  • 125 g boter

  • 20 g vanillesuiker

  • 130 g tarwebloem

  • 3 g bakpoeder

  • 2 eieren

  • 0.5 appelsien

  • 1 Italiaanse meringue

Accessoires

  • Flex Whisk
    Flex Whisk
  • Beater
    Beater

Bereiding

Stap 1 /11

Volg de instructies voor de bereiding van Italiaanse meringue en zet vervolgens aan de kant.

  • 1 Italiaanse meringue

Stap 2 /11

Doe de zachte boter, de vanillesuiker en de suiker in de mengkom van de robot. Druk op 'Start'.

  • 125g suiker
  • 125g boter
  • 20g vanillesuiker
  • Flex Whisk

Stap 3 /11

Haal de bloem door een zeef en vang op in een aparte kom. Meng met bakpoeder.

  • 130g tarwebloem
  • 3g bakpoeder

Stap 4 /11

Voeg de eieren toe aan de mengkom van de keukenrobot. Druk op 'Start'.

  • 2 eieren
  • Flex Whisk

Stap 5 /11

Doe het sap van een halve sinaasappel en de gezeefde bloem door de vulopening van de mengkom van de keukenrobot. Druk op 'Start'.

  • 0.5 appelsien
  • Beater

Stap 6 /11

Gebruik een spatel om het deeg van de randen te schrapen. Voeg de sinaasappelzeste toe.

  • 0.5 appelsien

Stap 7 /11

Laat het deeg 5 minuten rusten. Doe het deeg met een spatel in een spuitzak met een spuitmondje.

Stap 8 /11

Verwarm de oven voor op 160 graden.

Stap 9 /11

Doe het deeg in de cupcakevormen tot 1 cm van de rand.

Stap 10 /11

Bak de cupcakes 25- 30 minuten.

Stap 11 /11

Doe de meringue in een spuitzak en werk uw cupcakes af.

Roerblad SS-185951

Roerblad SS-185951

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186157

Bakkuip SS-186157

Haak SS-186228

Haak SS-186228