- Homepage
- Recipe Details Page
Cupcakes met meringue
- Totale tijd 45min
- 10min
Voorbereidingstijd - 30min
Gaartijd - 5min
Afkoeltijd
Compatibele toestellen (2)
Ingrediënten
6 personen
125 g suiker
125 g boter
20 g vanillesuiker
130 g tarwebloem
3 g bakpoeder
2 eieren
0.5 appelsien
1 Italiaanse meringue
Accessoires
Flex Whisk Beater
Bereiding
Stap 1 /11
Volg de instructies voor de bereiding van Italiaanse meringue en zet vervolgens aan de kant.
Stap 2 /11
Doe de zachte boter, de vanillesuiker en de suiker in de mengkom van de robot. Druk op 'Start'.
Stap 3 /11
Haal de bloem door een zeef en vang op in een aparte kom. Meng met bakpoeder.
Stap 4 /11
Voeg de eieren toe aan de mengkom van de keukenrobot. Druk op 'Start'.
Stap 5 /11
Doe het sap van een halve sinaasappel en de gezeefde bloem door de vulopening van de mengkom van de keukenrobot. Druk op 'Start'.
Stap 6 /11
Gebruik een spatel om het deeg van de randen te schrapen. Voeg de sinaasappelzeste toe.
Stap 7 /11
Laat het deeg 5 minuten rusten. Doe het deeg met een spatel in een spuitzak met een spuitmondje.
Stap 8 /11
Verwarm de oven voor op 160 graden.
Stap 9 /11
Doe het deeg in de cupcakevormen tot 1 cm van de rand.
Stap 10 /11
Bak de cupcakes 25- 30 minuten.
Stap 11 /11
Doe de meringue in een spuitzak en werk uw cupcakes af.