- Homepage
- Vind een recept
- Al onze recepten
- Crumble van appel en rode vruchten
Crumble van appel en rode vruchten
- Totale tijd 55min
- 15min
Voorbereidingstijd - 40min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Compatibele toestellen (1)
Ingrediënten
8 personen
500 g Appels
600 g Rode vruchten (aardbeien, frambozen, blauwe bessen)
60 g Bruine suiker
2 el Vloeibaar natuurlijk vanille-extract
150 g Fijne kristalsuiker
100 g Gemalen amandelen
240 g Zachte boter
300 g Patisseriebloem
6 stengel Tijm
Bereiding
Stap 1 /7
Schil de appels. Verwijder de zaadjes en het klokhuis. Snijd de appels in kleine stukjes. Was de aardbeien en bosbessen.
Stap 2 /7
Meng de aardbeien, frambozen en bosbessen in een kom. Voeg de stukjes appel, de bruine suiker en het vanille-extract toe.
Stap 3 /7
Maak de crumble. Doe de suiker, het amandelpoeder, de kleine stukjes boter, de bloem en de tijmblaadjes in een kom. Meng met je vingertoppen.
Stap 4 /7
Doe het fruit in een ovenschaal van 23 x 23 cm en verdeel het kruimelmengsel eroverheen.
Stap 5 /7
Plaats de ovenschaal op de rooster. Zet de bakplaat op de laagste stand in de oven.
Stap 6 /7
Zet het apparaat aan. Activeer het programma BAKE op 170°C en stel de bereidingstijd in op 40 minuten. Druk op START.
Stap 7 /7
Laat afkoelen en serveer warm of koud. Dien op met een bolletje roomijs.