Crema catalana
Moulinex
Recept door Moulinex

Crema catalana

ratings.0

-/5

  • Totale tijd 1u 35min
  • Voorbereidingstijd
    5min
  • Gaartijd
    30min
  • Afkoeltijd
    1u

Ingrediënten

6 personen

  • 1 Onbehandelde appelsien

  • 1 Onbehandelde citroen

  • 70 cl Melk

  • 60 g Suiker

  • 1 stokje Kaneel

  • 2 Eieren

  • 3 Eierdooiers

  • 1 el Bloem

  • 1 el Maïzena®

  • 60 g Suiker

  • Bruine suiker

Accessoires

  • Menger
    Menger
  • Klopper
    Klopper

Bereiding

Stap 1 /9

Doe de melk, de suiker, de kaneel en de zeste van sinaasappel en citroen in de mengkom met de mengstaaf. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 1 Onbehandelde appelsien
  • 1 Onbehandelde citroen
  • 70cl Melk
  • 60g Suiker
  • 1stokje Kaneel
  • Menger

Stap 2 /9

Zeef het mengsel. Bewaar de geïnfuseerde melk in een maatbeker. Spoel de kom.

Stap 3 /9

Vervang de mengstaaf door de klopper. Doe de eieren, de eierdooiers, de bloem, de Maïzena® en de suiker erbij.

  • 3 Eierdooiers
  • 1el Bloem
  • 1el Maïzena®
  • 60g Suiker

Stap 4 /9

Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'. Voeg de geïnfuseerde melk toe na de pieptoon.

  • Klopper

Stap 5 /9

Druk opnieuw op 'Start'.

  • Klopper

Stap 6 /9

Druk opnieuw op 'Start’ om de crème homogener te maken.

  • Klopper

Stap 7 /9

Vul 6 ovenschaaltjes en zet ze gedurende 1 uur in de koelkast.

Stap 8 /9

Bestrijk de crèmes met bruine suiker en karamelliseer ze met een brander.

  • Bruine suiker

Stap 9 /9

Dien onmiddellijk op of zet in de koelkast.

Roerblad SS-185951

Referentie permanent uitverkocht

Roerblad SS-185951

Bakkuip SS-186082

Referentie permanent uitverkocht

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186157

Referentie permanent uitverkocht

Bakkuip SS-186157

Haak SS-186228

Referentie permanent uitverkocht

Haak SS-186228