- Homepage
- Recipe Details Page
Crema catalana
- Totale tijd 1u 35min
- 5min
Voorbereidingstijd - 30min
Gaartijd - 1u
Afkoeltijd
Ingrediënten
6 personen
1 Onbehandelde appelsien
1 Onbehandelde citroen
70 cl Melk
60 g Suiker
1 stokje Kaneel
2 Eieren
3 Eierdooiers
1 el Bloem
1 el Maïzena®
60 g Suiker
Bruine suiker
Accessoires
Menger Klopper
Bereiding
Stap 1 /9
Doe de melk, de suiker, de kaneel en de zeste van sinaasappel en citroen in de mengkom met de mengstaaf. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
1 Onbehandelde appelsien 1 Onbehandelde citroen 70cl Melk 60g Suiker 1stokje Kaneel
Menger
Stap 2 /9
Zeef het mengsel. Bewaar de geïnfuseerde melk in een maatbeker. Spoel de kom.
Stap 3 /9
Vervang de mengstaaf door de klopper. Doe de eieren, de eierdooiers, de bloem, de Maïzena® en de suiker erbij.
3 Eierdooiers 1el Bloem 1el Maïzena® 60g Suiker
Stap 4 /9
Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'. Voeg de geïnfuseerde melk toe na de pieptoon.
Klopper
Stap 5 /9
Druk opnieuw op 'Start'.
Klopper
Stap 6 /9
Druk opnieuw op 'Start’ om de crème homogener te maken.
Klopper
Stap 7 /9
Vul 6 ovenschaaltjes en zet ze gedurende 1 uur in de koelkast.
Stap 8 /9
Bestrijk de crèmes met bruine suiker en karamelliseer ze met een brander.
Bruine suiker
Stap 9 /9
Dien onmiddellijk op of zet in de koelkast.