- Homepage
- Crema catalana
Crema catalana
- Totale tijd 1u 35min
- 5min
Voorbereidingstijd - 30min
Gaartijd - 1u
Afkoeltijd
Compatibele toestellen (17)
Ingrediënten
6 personen
1 Onbehandelde appelsien
1 Onbehandelde citroen
70 cl Melk
60 g Suiker
1 stokje Kaneel
2 Eieren
3 Eierdooiers
1 el Bloem
1 el Maïzena®
60 g Suiker
Bruine suiker
Accessoires
Menger Klopper
Bereiding
Stap 1 /9
Doe de melk, de suiker, de kaneel en de zeste van sinaasappel en citroen in de mengkom met de mengstaaf. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 2 /9
Zeef het mengsel. Bewaar de geïnfuseerde melk in een maatbeker. Spoel de kom.
Stap 3 /9
Vervang de mengstaaf door de klopper. Doe de eieren, de eierdooiers, de bloem, de Maïzena® en de suiker erbij.
Stap 4 /9
Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'. Voeg de geïnfuseerde melk toe na de pieptoon.
Stap 5 /9
Druk opnieuw op 'Start'.
Stap 6 /9
Druk opnieuw op 'Start’ om de crème homogener te maken.
Stap 7 /9
Vul 6 ovenschaaltjes en zet ze gedurende 1 uur in de koelkast.
Stap 8 /9
Bestrijk de crèmes met bruine suiker en karamelliseer ze met een brander.
Stap 9 /9
Dien onmiddellijk op of zet in de koelkast.