Crêpetaart
- Totale tijd 50min
- 10min
Voorbereidingstijd - 40min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ontdek het volledige gamma
Meer weergeven - Ontdek het volledige gamma -
Ingrediënten
4 personen
24 g Zoete boter
3 Eieren
40 cl Melk
14 g Vanillesuiker
24 g Poedersuiker
200 g Bloem
Voedingskleurstoffen
16 cl Vloeibare room
80 g Mascarpone
40 g Poedersuiker
0.5 teentje Uitgeraspte vanille
Meerkleurige hagelslag
Boter
Accessoires
Gebakset Kneed- & hakmes
Bereiding
Stap 1 /8
Doe de boter in de kom van de keukenmachine met het breek-/kneedmes. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 2 /8
Voeg de eieren, de suiker en de melk toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'. Giet na de pieptoon geleidelijk de bloem door de opening van het deksel.
Stap 3 /8
Verdeel het beslag over 6 verschillende kommetjes en kleur in roze, oranje, geel, groen, blauw en paars. Spoel de kom van de keukenmachine.
Stap 4 /8
Zet de kom van de keukenmachine gedurende 30 minuten in de koelkast.
Stap 5 /8
Doe de koude vloeibare room in de kom van de keukenmachine met de garde. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 6 /8
Voeg de mascarpone, de suiker en de vanille toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'. Stop als de slagroom opgeklopt is.
Stap 7 /8
Smeer een pannenkoekenpan met antikleeflaag lichtjes in met boter en giet er een lepel beslag in. Bak één minuut op middelhoog vuur en draai de pannenkoek om. Laat opnieuw 1 minuut bakken.
Stap 8 /8
Leg de pannenkoeken afwisselend op een bord met een laagje slagroom. Spuit op de bovenkant toefjes slagroom met een spuitzak. Bestrooi met gekleurde hagelslag en dien op.