Crêpebeslag
- Totale tijd 1u 15min
- 15min
Voorbereidingstijd - 0min
Gaartijd - 1u
Afkoeltijd
Ingrediënten
24 stuks
20 g boter
500 g bloem
5 eieren
50 g suiker
35 cl melk
65 cl melk
1 el olie
Accessoires
Flex Whisk
Bereiding
Stap 1 /5
Snij de boter in blokjes en laat ze gedurende 15 tot 30 seconden smelten in de microgolfoven.
Stap 2 /5
Doe de bloem, de eieren, de gesmolten boter, de suiker en het eerste deel melk in de kom van de keukenmachine. Druk op 'Start'.
Stap 3 /5
Schraap de randen schoon en druk op ‘Start’. Voeg het tweede deel melk langzaam toe via de opening in het deksel.
Stap 4 /5
Laat het beslag 1 uur rusten in de koelkast.
Stap 5 /5
Vet een pannenkoekenpan in met behulp van een velletje keukenpapier met wat olie. Verhit de pan op een middelhoog vuur en lepel het beslag in de pan. Bak gedurende 1 minuut aan de ene zijde, keer de crêpe om en bak de andere zijde nog 30 seconden.