- Homepage
- Recipe Details Page
Crème brulée met champignons
- Totale tijd 1u 5min
- 10min
Voorbereidingstijd - 55min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ingrediënten
6 personen
500 g Champignons
50 g Sjalotten
50 g Boter
4 Eieren
30 cl Melk
10 cl Verse vloeibare room
5 cl Porto
70 g Bruine suiker
Zout
Accessoires
Kneed- & hakmes Ultrablade hakmes
Bereiding
Stap 1 /11
Doe de schoongemaakte champignons en de gehalveerde sjalotten in de mengkom van de keukenmachine met het Ultrablade-hakmes. Sluit het deksel en klik op 'Start'.
500g Champignons 50g Sjalotten
Ultrablade hakmes
Stap 2 /11
Voeg wat boter toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
50g Boter
Ultrablade hakmes
Stap 3 /11
Giet de porto erbij. Breng op smaak met peper en zout. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
5cl Porto Zout
Ultrablade hakmes
Stap 4 /11
Leg de champignons in een slakom en laat ze lauw worden. Maak de kom van de keukenmachine schoon.
Stap 5 /11
Verwarm de oven voor op 170°C.
Stap 6 /11
Doe de eieren, de melk en de room in de mengkom van de keukenmachine en bevestig het kneed-/breekmes. Sluit het deksel zonder de vulstop en druk op 'Start'.
4 Eieren 30cl Melk 10cl Verse vloeibare room Zout
Kneed- & hakmes
Stap 7 /11
Meng de champignonbereiding eronder en verdeel dit mengsel over ovenvaste schaaltjes.
Stap 8 /11
Zet de schaaltjes in een ovenschaal en vul de schaal voor de helft met water.
Stap 9 /11
Zet 35 minuten in de oven.
Stap 10 /11
Bestrooi de schaaltjes met bruine suiker en laat ongeveer 5 minuten karamelliseren onder de grill van de oven.
70g Bruine suiker
Stap 11 /11
Laat het afkoelen alvorens te serveren.