- Homepage
- Vind een recept
- Al onze recepten
- Crème brûlée-potjes van sinaasappel
Crème brûlée-potjes van sinaasappel
- Totale tijd 58min
- 15min
Voorbereidingstijd - 28min
Gaartijd - 15min
Afkoeltijd
Compatibele toestellen (6)
Easy Fry Silence air fryer EZ552DF0 - Air fryer- 5L - Stille technologie Easy Fry Mega EZ855HF0 Air Fryer - 8 programma's - 7.5 L Easy Fry Mega EZ855BF0 Air Fryer - 8 programma's - 7.5 L Easy Fry Mega EZ855D20 Air Fryer - 8 programma's - 7.5 L Ontdek het volledige gamma
Meer weergeven - Ontdek het volledige gamma -
Ingrediënten
6 personen
3 Biologische sinaasappels
3 Eieren
75 g Fijne kristalsuiker
75 g Magere room
1.5 el Oranjebloesemwater
6 el Bruine suiker
Bereiding
Stap 1 /5
Snijd de sinaasappels in twee gelijke helften. Controleer of de helften rechtop blijven staan op uw snijplank. Zo niet, snij dan onderaan de sinaasappel een stukje schil af om een plat oppervlak te creëren. Pers de sinaasappels uit en bewaar de schil.
Stap 2 /5
Klop in een kom de eieren en suiker op tot een wit, schuimend mengsel. Voeg het sinaasappelsap, de room en het oranjebloesemwater toe. Meng goed door elkaar.
Stap 3 /5
Leg de sinaasappelschillen in het apparaat voorzien van de plaat. Vul ze vervolgens met het mengsel. Start het bakproces.
Stap 4 /5
Laat ze na het bakken afkoelen op de plaat. Bestrooi elke sinaasappel met bruine suiker. Start het bakproces om de suiker te karamelliseren.
Stap 5 /5
Bak zo lang tot u de gewenste kleur verkrijgt.