- Homepage
- Recipe Details Page
Colombo van vis
- Totale tijd 30min
- 10min
Voorbereidingstijd - 20min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ingrediënten
4 personen
600 g Witte vis
6 g Look
75 g Sjalotten
300 g Aardappels
200 g Courgettes
20 cl Kippenbouillon
20 cl Kokosmelk
1 tl Colombokruiden
2 bladje Laurier
6 cl Limoensap
Zout
Accessoires
Ultrablade hakmes Menger Stoommandje
Bereiding
Stap 1 /8
Snijd de vis in grote stukken. Leg in het stoommandje.
600g Witte vis
Stoommandje
Stap 2 /8
Voeg de gepelde en doormidden gesneden sjalotten en look toe aan de keukenmachine en bevestig het Ultrablade-hakmes. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
6g Look 75g Sjalotten
Ultrablade hakmes
Stap 3 /8
Vervang het Ultrablade-hakmes door de mengstaaf. Schil de aardappelen. Snijd ze samen met de courgettes in blokjes. Doe ze in de kom van de keukenmachine.
300g Aardappels 200g Courgettes
Menger
Stap 4 /8
Doe het limoensap in de kom van de keukenmachine.
6cl Limoensap
Stap 5 /8
Doe de bouillon, de kokosmelk, de colombo en de laurierblaadjes in de kom van de keukenmachine. Breng op smaak met zout.
20cl Kippenbouillon 20cl Kokosmelk 1tl Colombokruiden 2bladje Laurier Zout
Stap 6 /8
Doe het stoommandje met de stukken vis in de keukenmachine. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stoommandje
Stap 7 /8
Verwijder voorzichtig het stoommandje.
Stap 8 /8
Leg de vis op borden en doe er de saus en de groenten over.