Cocotte-eitje met champignons
Moulinex
Recept door Moulinex

Cocotte-eitje met champignons

ratings.0

-/5 -

  • Totale tijd 48min
  • Voorbereidingstijd
    15min
  • Gaartijd
    33min
  • Afkoeltijd
    0min

Ingrediënten

6 personen

  • 500 g Champignons

  • 25 g Sjalot

  • 3 cl Olie

  • 50 g Dikke room

  • 6 Eieren

  • 500 g Spekjes

  • 180 g Witbrood

  • 5 g Bladpeterselie

  • Zout

  • Water

Accessoires

  • Menger
    Menger
  • Ultrablade hakmes
    Ultrablade hakmes
  • Stoom- accessoire
    Stoom- accessoire

Bereiding

Stap 1 /14

Spoel de champignons met koud water. Laat goed uitlekken en snijd in kleine blokjes. Pel de sjalot.

  • 500g Champignons
  • 25g Sjalot

Stap 2 /14

Doe de gepelde sjalot in de kom van de keukenmachine met het Ultrablade-hakmes. Sluit het deksel en klik op 'Start'.

  • Ultrablade hakmes

Stap 3 /14

Vervang het Ultrablade-hakmes door de menger. Schraap de zijkanten van de mengkom met de spatel. Voeg de gesneden champignons en de olie toe. Breng op smaak met peper en zout. Sluit het deksel en klik op 'Start'.

  • 3cl Olie
  • Zout
  • Menger

Stap 4 /14

Doe de bereiding in een zeef om de champignons goed te laten uitlekken.

Stap 5 /14

Houd 4 eetlepels champignons aan de kant om het gerecht te dresseren.

Stap 6 /14

Doe de rest van de champignons en de dikke room in de kom van de keukenmachine met het Ultrablade-hakmes. Sluit het deksel en klik op 'Start'. Schraap de randen af en toe af.

  • 50g Dikke room
  • Ultrablade hakmes

Stap 7 /14

Meng tot een homogene champignonpuree en verdeel over 6 schaaltjes met een diameter van 8,5 cm.

Stap 8 /14

Breek een ei over de champignonpuree in elk schaaltje. Dek elk schaaltje af met huishoudfolie.

  • 6 Eieren

Stap 9 /14

Spoel de kom van de keukenmachine. Giet 0,7 l water in de kom van de keukenmachine zonder accessoires. Sluit het deksel zonder de vulstop.

  • Water

Stap 10 /14

Plaats de externe stoomkoker met de 6 ovenschaaltjes. Druk op 'Start'.

  • Stoom- accessoire

Stap 11 /14

Controleer de garing. Het eiwit moet gaar zijn en het eigeel moet nog loperig zijn. Naargelang de temperatuur van de eieren en het water aan het begin van de bereiding dient het programma mogelijk nog 2 minuten langer te draaien.

Stap 12 /14

Snijd de geroosterde sneetjes witbrood in kleine stukken.

  • 180g Witbrood

Stap 13 /14

Snijd het spek in kleine blokjes en bak ze in een pan op laag vuur. Voeg 4 eetlepels champignons en de peterselie toe.

  • 500g Spekjes
  • 5g Bladpeterselie

Stap 14 /14

Wacht tot de eieren gaar zijn. Verdeel het spek- en champignonmengsel over de eieren. Dien meteen op met de stukjes brood.

Roerblad SS-185951

Roerblad SS-185951

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186157

Bakkuip SS-186157

Haak SS-186228

Haak SS-186228