- Homepage
- Recipe Details Page
Cocotte-eitje in een nestje van avocado
- Totale tijd 45min
- 15min
Voorbereidingstijd - 30min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ingrediënten
2 personen
200 g *Avocado
30 g *Rode ajuin
35 g *Limoen
1 g *Chilipoeder
8 g *Koriander
2 *Eieren
1 takje *Koriander
1 snuifje *Chilivlokken
*Zout
Accessoires
Ultrablade hakmes
Bereiding
Stap 1 /7
*Pel de rode ajuin en snijd in 4 stukken.
30g *Rode ajuin
Stap 2 /7
*Doe ze in de keukenmachine met Ultrablade-hakmes. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
30g *Rode ajuin
Ultrablade hakmes
Stap 3 /7
*Snijd de avocado’s overlangs door, haal het vruchtvlees eruit en houd de schil apart.
200g *Avocado
Stap 4 /7
*Doe het vruchtvlees van de avocado’s, het chilipoeder, het limoensap en de koriander in de kom van de keukenmachine. Breng op smaak met peper en zout. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
200g *Avocado 35g *Limoen 1g *Chilipoeder 8g *Koriander 1takje *Koriander *Zout
Ultrablade hakmes
Stap 5 /7
*Verwarm de oven voor op 220°C.
Stap 6 /7
*Vul de avocadoschillen met de guacamole en maak met een lepel een putje in het midden.
Stap 7 /7
*Doe in het midden van elke avocadohelft een eitje en zet 15 minuten in de oven.
2 *Eieren