- Homepage
- Recipe Details Page
Cocotte van bieten
- Totale tijd 1u 45min
- 15min
Voorbereidingstijd - 1u 30min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ingrediënten
2 personen
210 g Wortel
200 g Rode biet
1 el Plantaardige olie
1 snuifje Zout
1 snuifje Peper
34 g Lente-ui
3 g Look
10 g Selder
14 g Plantaardige margarine
14 g Bloem
70 g Tempé
60 g Champignons
5 cl Rode wijn
17 cl Groentebouillon
1 stengel Tijm
1 bladje Laurier
Balsamicoazijn
0.5 tl Amandelen
0.5 tl Verse dragon
Accessoires
Ultrablade hakmes Menger
Bereiding
Stap 1 /11
Verwarm de oven voor op 220°C.
Stap 2 /11
Borstel de wortels en de bieten onder water om de aarde te verwijderen, zonder de schil te beschadigen. Schil de wortels en snijd ze in schuine schijfjes. Schil de bieten en snijd ze in vier stukken.
210g Wortel 200g Rode biet
Stap 3 /11
Leg de wortels en de bieten op een ovenplaat met een bakmatje of bakpapier. Besprenkel met olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Zet 15 minuten in de oven en draai halverwege de baktijd om. Zet het even apart.
1el Plantaardige olie 1snuifje Zout 1snuifje Peper
Stap 4 /11
Was de lente-uien en verwijder de wortel. Snijd het groen van de uien en zet aan de kant. Pel de look en verwijder de kiem. Was en sorteer de selder. Snijd de lente-ui, de look en de selder in grote stukken.
34g Lente-ui 3g Look 10g Selder
Stap 5 /11
Doe ze in de keukenmachine met het Ultrablade-hakmes. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Ultrablade hakmes
Stap 6 /11
Vervang het Ultrablade-hakmes door de mengstaaf. Schraap de randen en voeg de margarine en de in reepjes gesneden tempé toe. Sluit het deksel zonder de vulstop en druk op 'Start'.
14g Plantaardige margarine 70g Tempé
Menger
Stap 7 /11
Snijd het aardse deel van de champignonstelen. Was, droog en snijd ze in plakjes.
60g Champignons
Stap 8 /11
Voeg wat rode wijn toe om te deglaceren en het braadvocht los te maken. Voeg de champignons toe. Sluit het deksel zonder de vulstop en druk op 'Start'.
5cl Rode wijn
Stap 9 /11
Bestrooi met bloem. Sluit het deksel zonder de vulstop en druk op 'Start'.
14g Bloem
Stap 10 /11
Voeg de groentebouillon toe, samen met de tijm, de laurier, de balsamicoazijn, de bieten en de wortels. Sluit het deksel zonder de vulstop en druk op 'Start'.
17cl Groentebouillon 1stengel Tijm 1bladje Laurier straaltje Balsamicoazijn
Stap 11 /11
Dien warm op met gestoomde aardappels of tagliatelle. Decoreer met de dragon en de gehakte lente-uien. Bestrooi met amandelen.
34g Lente-ui 0.5tl Amandelen 0.5tl Verse dragon