Cocotte van bieten
Moulinex
Recept door Moulinex

Cocotte van bieten

ratings.0

-/5 -

  • Totale tijd 1u 45min
  • Voorbereidingstijd
    15min
  • Gaartijd
    1u 30min
  • Afkoeltijd
    0min

Ingrediënten

2 personen

  • 210 g Wortel

  • 200 g Rode biet

  • 1 el Plantaardige olie

  • 1 snuifje Zout

  • 1 snuifje Peper

  • 34 g Lente-ui

  • 3 g Look

  • 10 g Selder

  • 14 g Plantaardige margarine

  • 14 g Bloem

  • 70 g Tempé

  • 60 g Champignons

  • 5 cl Rode wijn

  • 17 cl Groentebouillon

  • 1 stengel Tijm

  • 1 bladje Laurier

  • Balsamicoazijn

  • 0.5 tl Amandelen

  • 0.5 tl Verse dragon

Accessoires

  • Ultrablade hakmes
    Ultrablade hakmes
  • Menger
    Menger

Bereiding

Stap 1 /11

Verwarm de oven voor op 220°C.

Stap 2 /11

Borstel de wortels en de bieten onder water om de aarde te verwijderen, zonder de schil te beschadigen. Schil de wortels en snijd ze in schuine schijfjes. Schil de bieten en snijd ze in vier stukken.

  • 210g Wortel
  • 200g Rode biet

Stap 3 /11

Leg de wortels en de bieten op een ovenplaat met een bakmatje of bakpapier. Besprenkel met olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Zet 15 minuten in de oven en draai halverwege de baktijd om. Zet het even apart.

  • 1el Plantaardige olie
  • 1snuifje Zout
  • 1snuifje Peper

Stap 4 /11

Was de lente-uien en verwijder de wortel. Snijd het groen van de uien en zet aan de kant. Pel de look en verwijder de kiem. Was en sorteer de selder. Snijd de lente-ui, de look en de selder in grote stukken.

  • 34g Lente-ui
  • 3g Look
  • 10g Selder

Stap 5 /11

Doe ze in de keukenmachine met het Ultrablade-hakmes. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • Ultrablade hakmes

Stap 6 /11

Vervang het Ultrablade-hakmes door de mengstaaf. Schraap de randen en voeg de margarine en de in reepjes gesneden tempé toe. Sluit het deksel zonder de vulstop en druk op 'Start'.

  • 14g Plantaardige margarine
  • 70g Tempé
  • Menger

Stap 7 /11

Snijd het aardse deel van de champignonstelen. Was, droog en snijd ze in plakjes.

  • 60g Champignons

Stap 8 /11

Voeg wat rode wijn toe om te deglaceren en het braadvocht los te maken. Voeg de champignons toe. Sluit het deksel zonder de vulstop en druk op 'Start'.

  • 5cl Rode wijn

Stap 9 /11

Bestrooi met bloem. Sluit het deksel zonder de vulstop en druk op 'Start'.

  • 14g Bloem

Stap 10 /11

Voeg de groentebouillon toe, samen met de tijm, de laurier, de balsamicoazijn, de bieten en de wortels. Sluit het deksel zonder de vulstop en druk op 'Start'.

  • 17cl Groentebouillon
  • 1stengel Tijm
  • 1bladje Laurier
  • straaltje Balsamicoazijn

Stap 11 /11

Dien warm op met gestoomde aardappels of tagliatelle. Decoreer met de dragon en de gehakte lente-uien. Bestrooi met amandelen.

  • 34g Lente-ui
  • 0.5tl Amandelen
  • 0.5tl Verse dragon

Roerblad SS-185951

Roerblad SS-185951

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186157

Bakkuip SS-186157

Haak SS-186228

Haak SS-186228