- Homepage
- Recipe Details Page
Clafoutis met rabarber
- Totale tijd 1u 44min
- 15min
Voorbereidingstijd - 49min
Gaartijd - 40min
Afkoeltijd
Ingrediënten
8 personen
600 g Rabarber
4 Eieren
10 cl Melk
15 cl Vloeibare room
150 g Suiker
15 g Vanille-extract
90 g Bloem
Water
150 g Suiker
Accessoires
Ultrablade hakmes Stoommandje
Bereiding
Stap 1 /13
Schil de rabarber en snijd hem in kleine stukjes van 2 cm.
600g Rabarber
Stap 2 /13
Doe de rabarber in een schaal en bestrooi met suiker. Laat 40 minuten uitlekken, zodat de rabarber zijn vocht kan afgeven.
150g Suiker
Stap 3 /13
Neem de mengkom van de keukenmachine met het Ultrablade-hakmes. Doe er de eieren, de melk, de room, de resterende suiker en de vanille in.
4 Eieren 10cl Melk 15cl Vloeibare room 150g Suiker 15g Vanille-extract
Stap 4 /13
Voeg het meel toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
90g Bloem
Ultrablade hakmes
Stap 5 /13
Vet een springvorm in met boter en bestuif met bloem.
Stap 6 /13
Doe de bereiding in de bakvorm. Spoel de kom.
Stap 7 /13
Laat rusten.
Stap 8 /13
Verwarm de oven voor op 180°C (op thermostaat 6).
Stap 9 /13
Giet 0,7 L water in de kom van de keukenmachine.
Water
Stap 10 /13
Zet het stoommandje in de kom van de keukenmachine. Laat de rabarber uitlekken en doe hem in de stoommand. Vergrendel het deksel met de vulstop en druk op ‘Start’.
Stoommandje
Stap 11 /13
Verdeel de rabarber over het deeg.
Stap 12 /13
Zet gedurende 35 minuten in de oven.
Stap 13 /13
Laat de cake afkoelen voordat u hem uit de vorm haalt.