Clafoutis met rabarber
Moulinex
Recept door Moulinex

Clafoutis met rabarber

ratings.0

-/5

  • Totale tijd 1u 44min
  • Voorbereidingstijd
    15min
  • Gaartijd
    49min
  • Afkoeltijd
    40min

Ingrediënten

8 personen

  • 600 g Rabarber

  • 4 Eieren

  • 10 cl Melk

  • 15 cl Vloeibare room

  • 150 g Suiker

  • 15 g Vanille-extract

  • 90 g Bloem

  • Water

  • 150 g Suiker

Accessoires

  • Ultrablade hakmes
    Ultrablade hakmes
  • Stoommandje
    Stoommandje

Bereiding

Stap 1 /13

Schil de rabarber en snijd hem in kleine stukjes van 2 cm.

  • 600g Rabarber

Stap 2 /13

Doe de rabarber in een schaal en bestrooi met suiker. Laat 40 minuten uitlekken, zodat de rabarber zijn vocht kan afgeven.

  • 150g Suiker

Stap 3 /13

Neem de mengkom van de keukenmachine met het Ultrablade-hakmes. Doe er de eieren, de melk, de room, de resterende suiker en de vanille in.

  • 4 Eieren
  • 10cl Melk
  • 15cl Vloeibare room
  • 150g Suiker
  • 15g Vanille-extract

Stap 4 /13

Voeg het meel toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 90g Bloem
  • Ultrablade hakmes

Stap 5 /13

Vet een springvorm in met boter en bestuif met bloem.

Stap 6 /13

Doe de bereiding in de bakvorm. Spoel de kom.

Stap 7 /13

Laat rusten.

Stap 8 /13

Verwarm de oven voor op 180°C (op thermostaat 6).

Stap 9 /13

Giet 0,7 L water in de kom van de keukenmachine.

  • Water

Stap 10 /13

Zet het stoommandje in de kom van de keukenmachine. Laat de rabarber uitlekken en doe hem in de stoommand. Vergrendel het deksel met de vulstop en druk op ‘Start’.

  • Stoommandje

Stap 11 /13

Verdeel de rabarber over het deeg.

Stap 12 /13

Zet gedurende 35 minuten in de oven.

Stap 13 /13

Laat de cake afkoelen voordat u hem uit de vorm haalt.

Roerblad SS-185951

Referentie permanent uitverkocht

Roerblad SS-185951

Bakkuip SS-186082

Referentie permanent uitverkocht

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186157

Referentie permanent uitverkocht

Bakkuip SS-186157

Haak SS-186228

Referentie permanent uitverkocht

Haak SS-186228