Clafoutis met rabarber
- Totale tijd 1u 44min
- 15min
Voorbereidingstijd - 49min
Gaartijd - 40min
Afkoeltijd
Ontdek het volledige gamma
Meer weergeven - Ontdek het volledige gamma -
Ingrediënten
8 personen
600 g Rabarber
4 Eieren
10 cl Melk
15 cl Vloeibare room
150 g Suiker
15 g Vanille-extract
90 g Bloem
Water
150 g Suiker
Accessoires
Ultrablade hakmes Stoommandje
Bereiding
Stap 1 /13
Schil de rabarber en snijd hem in kleine stukjes van 2 cm.
Stap 2 /13
Doe de rabarber in een schaal en bestrooi met suiker. Laat 40 minuten uitlekken, zodat de rabarber zijn vocht kan afgeven.
Stap 3 /13
Neem de mengkom van de keukenmachine met het Ultrablade-hakmes. Doe er de eieren, de melk, de room, de resterende suiker en de vanille in.
Stap 4 /13
Voeg het meel toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 5 /13
Vet een springvorm in met boter en bestuif met bloem.
Stap 6 /13
Doe de bereiding in de bakvorm. Spoel de kom.
Stap 7 /13
Laat rusten.
Stap 8 /13
Verwarm de oven voor op 180°C (op thermostaat 6).
Stap 9 /13
Giet 0,7 L water in de kom van de keukenmachine.
Stap 10 /13
Zet het stoommandje in de kom van de keukenmachine. Laat de rabarber uitlekken en doe hem in de stoommand. Vergrendel het deksel met de vulstop en druk op ‘Start’.
Stap 11 /13
Verdeel de rabarber over het deeg.
Stap 12 /13
Zet gedurende 35 minuten in de oven.
Stap 13 /13
Laat de cake afkoelen voordat u hem uit de vorm haalt.