Clafoutis met kerstomaten
- Totale tijd 32min
- 10min
Voorbereidingstijd - 22min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ontdek het volledige gamma
Meer weergeven - Ontdek het volledige gamma -
Ingrediënten
4 personen
300 g Kerstomaatjes
40 g Gesmolten boter
2 Eieren
25 cl Melk
100 g Bloem
10 bladje Basilicum
1 snuifje Provençaalse kruiden
60 g Geraspte Parmezaanse kaas
Zout
Accessoires
Ultrablade hakmes
Bereiding
Stap 1 /8
Verwarm de oven voor op 180°C.
Stap 2 /8
Vet de clafoutisvormen in met boter. Weeg de kerstomaatjes af en doe ze in de vormpjes.
Stap 3 /8
Laat de boter gedurende 30 seconden smelten in de microgolfoven.
Stap 4 /8
Giet de eieren, de melk, de geraspte parmezaan, de boter en de Provençaalse kruiden in de mengkom van de keukenmachine en bevestig het Ultrablade-hakmes. Breng op smaak met peper en zout. Sluit het deksel zonder de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 5 /8
Voeg de bloem en de basilicumblaadjes toe. Sluit het deksel zonder de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 6 /8
Giet het deeg over de kerstomaten.
Stap 7 /8
Zet 20 minuten in de oven.
Stap 8 /8
Laat lauw worden en proef.