Clafoutis met abrikozen en rozemarijn
- Totale tijd 48min
- 15min
Voorbereidingstijd - 33min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ontdek het volledige gamma
Meer weergeven - Ontdek het volledige gamma -
Ingrediënten
6 personen
20 g Boter
280 g Abrikozen
1 stengel Rozemarijn
2 zakje Vanillesuiker
4 Eieren
150 g Poedersuiker
130 g Bloem
40 cl Melk
1 klontje Boter
1 tl Bloem
Poedersuiker
Accessoires
Klopper Menger
Bereiding
Stap 1 /13
Doe de boter in de kom van de keukenmachine met de mengstaaf. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 2 /13
Voeg de abrikozen in kwartjes, het rozemarijntakje en de helft van de vanillesuiker toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 3 /13
Besmeer een gratineerschool met boter en bestuif met bloem.
Stap 4 /13
Doe de abrikozen in de gratineerschaal.
Stap 5 /13
Was en droog de kom.
Stap 6 /13
Verwarm de oven voor op 210°C.
Stap 7 /13
Bevestig de klopper. Doe de eieren en de suiker in de kom.
Stap 8 /13
Voeg het meel toe. Sluit het deksel zonder de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 9 /13
Voeg de melk toe. Sluit het deksel zonder de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 10 /13
Giet het beslag in de schaal over de abrikozen.
Stap 11 /13
Bestrooi met de resterende poedersuiker.
Stap 12 /13
Zet 25 minuten in de oven.
Stap 13 /13
Laat afkoelen en bestrooi met poedersuiker bij het opdienen.