- Homepage
- Recipe Details Page
Clafoutis met abrikozen en rozemarijn
- Totale tijd 48min
- 15min
Voorbereidingstijd - 33min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ingrediënten
6 personen
20 g Boter
280 g Abrikozen
1 stengel Rozemarijn
2 zakje Vanillesuiker
4 Eieren
150 g Poedersuiker
130 g Bloem
40 cl Melk
1 klontje Boter
1 tl Bloem
Poedersuiker
Accessoires
Klopper Menger
Bereiding
Stap 1 /13
Doe de boter in de kom van de keukenmachine met de mengstaaf. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
20g Boter
Menger
Stap 2 /13
Voeg de abrikozen in kwartjes, het rozemarijntakje en de helft van de vanillesuiker toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
280g Abrikozen 1stengel Rozemarijn 2zakje Vanillesuiker
Menger
Stap 3 /13
Besmeer een gratineerschool met boter en bestuif met bloem.
Stap 4 /13
Doe de abrikozen in de gratineerschaal.
Stap 5 /13
Was en droog de kom.
Stap 6 /13
Verwarm de oven voor op 210°C.
Stap 7 /13
Bevestig de klopper. Doe de eieren en de suiker in de kom.
4 Eieren 150g Poedersuiker
Klopper
Stap 8 /13
Voeg het meel toe. Sluit het deksel zonder de vulstop en druk op 'Start'.
130g Bloem
Klopper
Stap 9 /13
Voeg de melk toe. Sluit het deksel zonder de vulstop en druk op 'Start'.
40cl Melk
Klopper
Stap 10 /13
Giet het beslag in de schaal over de abrikozen.
Stap 11 /13
Bestrooi met de resterende poedersuiker.
2zakje Vanillesuiker
Stap 12 /13
Zet 25 minuten in de oven.
Stap 13 /13
Laat afkoelen en bestrooi met poedersuiker bij het opdienen.
Poedersuiker