- Homepage
- Citroentaart met meringue
Citroentaart met meringue
- Totale tijd 2u 32min
- 15min
Voorbereidingstijd - 47min
Gaartijd - 1u 30min
Afkoeltijd
Compatibele toestellen (17)
Ingrediënten
8 personen
1 Zanddeeg (consulteer de basisrecepten in het Companion-boekje of in de app)
252 g 3 onbehandelde citroenen
6 Eieren
400 g Suiker
40 cl Citroensap
25 g Maïzena
200 g Zoete boter
4 Eiwitten
160 g Poedersuiker
Citroensap
Accessoires
Gebakset
Bereiding
Stap 1 /12
Verwarm de oven voor op 180°C.
Stap 2 /12
Bedek de taartvorm met het zanddeeg en zet 30 minuten op een koele plaats.
Stap 3 /12
Zet de taartbodem in de oven en bak gedurende 25 minuten blind. Zet het even apart.
Stap 4 /12
Doe de eieren, de suiker en de maïzena in de kom van de keukenmachine met garde. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 5 /12
Voeg het citroensap en de zeste toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 6 /12
Druk opnieuw op 'Start'.
Stap 7 /12
Voeg de koude boter toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 8 /12
Doe de bereiding in een kom en laat afkoelen. Doe de lauwe citroenroom in de taartbodem.
Stap 9 /12
Maak de kom en de garde schoon.
Stap 10 /12
Doe de eiwitten, de suiker en enkele druppels citroensap in de kom met garde. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 11 /12
Doe de meringue in de spuitzak met stervormige spuitmond.
Stap 12 /12
Versier de bovenkant van de citroentaart. Geef de meringue een goudbruin laagje met een brandertje of onder de hete gril van de oven.