- Homepage
- Vind een recept
- Al onze recepten
- Citroentaart met meringue
Citroentaart met meringue
- Totale tijd 2u 32min
- 15minVoorbereidingstijd 
- 47minGaartijd 
- 1u 30minAfkoeltijd 
Ingrediënten
8 personen
- 1 Zanddeeg (consulteer de basisrecepten in het Companion-boekje of in de app) 
- 252 g 3 onbehandelde citroenen 
- 6 Eieren 
- 400 g Suiker 
- 40 cl Citroensap 
- 25 g Maïzena 
- 200 g Zoete boter 
- 4 Eiwitten 
- 160 g Poedersuiker 
- Citroensap 
Accessoires
- Gebakset 
Bereiding
Stap 1 /12
Verwarm de oven voor op 180°C.
Stap 2 /12
Bedek de taartvorm met het zanddeeg en zet 30 minuten op een koele plaats.
Stap 3 /12
Zet de taartbodem in de oven en bak gedurende 25 minuten blind. Zet het even apart.
Stap 4 /12
Doe de eieren, de suiker en de maïzena in de kom van de keukenmachine met garde. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 5 /12
Voeg het citroensap en de zeste toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 6 /12
Druk opnieuw op 'Start'.
Stap 7 /12
Voeg de koude boter toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 8 /12
Doe de bereiding in een kom en laat afkoelen. Doe de lauwe citroenroom in de taartbodem.
Stap 9 /12
Maak de kom en de garde schoon.
Stap 10 /12
Doe de eiwitten, de suiker en enkele druppels citroensap in de kom met garde. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 11 /12
Doe de meringue in de spuitzak met stervormige spuitmond.
Stap 12 /12
Versier de bovenkant van de citroentaart. Geef de meringue een goudbruin laagje met een brandertje of onder de hete gril van de oven.
Waarom twee pakjes?
Je producten kunnen vanuit twee verschillende magazijnen worden verzonden:
Verzonden door Moulinex Shop
Verzonden door Moulinex Accessoires
Het is niet mogelijk om artikelen uit twee verschillende magazijnen in één pakket te combineren.
