Citroentaart met meringue
- Totale tijd 2u 32min
- 15min
Voorbereidingstijd - 47min
Gaartijd - 1u 30min
Afkoeltijd
Ingrediënten
8 personen
1 x zanddeeg (consulteer de basisrecepten in het Companion-boekje of in de app)
252 g onbehandelde citroenen
6 eieren
400 g suiker
40 cl citroensap
25 g maïzena
200 g zoete boter
4 eiwitten
160 g poedersuiker
*Enkele druppels citroensap
Bereiding
Stap 1 /12
*Verwarm de oven voor op 180°C.
Stap 2 /12
*Bedek de taartvorm met het zanddeeg en zet 30 minuten op een koele plaats.
1 x zanddeeg (consulteer de basisrecepten in het Companion-boekje of in de app)
Stap 3 /12
*Zet de taartbodem in de oven en bak gedurende 25 minuten blind. Zet het even apart.
1 x zanddeeg (consulteer de basisrecepten in het Companion-boekje of in de app)
Stap 4 /12
*Doe de eieren, de suiker en de maïzena in de kom van de keukenmachine met garde. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
6 eieren 400g suiker 25g maïzena
Stap 5 /12
*Voeg het citroensap en de zeste toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
252g onbehandelde citroenen 40cl citroensap
Stap 6 /12
*Druk opnieuw op 'Start'.
Stap 7 /12
*Voeg de koude boter toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
200g zoete boter
Stap 8 /12
*Doe de bereiding in een kom en laat afkoelen. Doe de lauwe citroenroom in de taartbodem.
Stap 9 /12
*Maak de kom en de garde schoon.
Stap 10 /12
*Doe de eiwitten, de suiker en enkele druppels citroensap in de kom met garde. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
4 eiwitten 160g poedersuiker *Enkele druppels citroensap
Stap 11 /12
*Doe de meringue in de spuitzak met stervormige spuitmond.
Stap 12 /12
*Versier de bovenkant van de citroentaart. Geef de meringue een goudbruin laagje met een brandertje of onder de hete gril van de oven.