Citroencake
Moulinex
Recept door Moulinex

Citroencake

ratings.0

-/5

  • Totale tijd 45min
  • Voorbereidingstijd
    25min
  • Gaartijd
    20min
  • Afkoeltijd
    0min

Ingrediënten

6 personen

  • 3 bio citroenen

  • 6 eieren

  • 350 g suiker

  • 350 g bloem

  • 8 g vanillesuiker

  • 12 g bakpoeder

  • 350 g zachte boter

Accessoires

  • Flex Whisk
    Flex Whisk

Bereiding

Stap 1 /6

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Stap 2 /6

Rasp de schil van de citroenen en vang dit op in een aparte kom.

  • 3 bio citroenen

Stap 3 /6

Doe de eieren en de suiker in de kom van de keukenrobot en druk op ‘Start’.

  • 6 eieren
  • 350g suiker
  • Flex Whisk

Stap 4 /6

Haal de bloem boven het ei-suikermengsel door een zeef en voeg het rechtstreeks toe aan de kom van de keukenrobot, voeg hier de vanillesuiker en het bakpoeder aan toe en druk op ‘Start’.

  • 350g bloem
  • 8g vanillesuiker
  • 12g bakpoeder
  • Flex Whisk

Stap 5 /6

Terwijl de keukenrobot in werking is, voeg je geleidelijk aan de citroenschil en de boter in stukjes toe aan het mengsel.

  • 350g zachte boter
  • Flex Whisk

Stap 6 /6

Verdeel het deeg over een met bakpapier bedekte bakplaat. Plaats het op de middelste plaat in een voorverwarmde oven en laat het gedurende 25 minuten op 175 graden bakken.

Roerblad SS-185951

Roerblad SS-185951

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186157

Bakkuip SS-186157

Haak SS-186228

Haak SS-186228