- Homepage
- Recipe Details Page
Citroen meringuetaart
- Totale tijd 1u 20min
- 1u
Voorbereidingstijd - 20min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ingrediënten
6 personen
1 eenheid zoet kruimeldeeg
10 g boter
2 eenheid citroenen
125 g boter
4 eenheid eieren
150 g suiker
1 eenheid Italiaanse meringue
Accessoires
Flex Whisk
Bereiding
Stap 1 /12
Rol met behulp van een deegroller het zanddeeg uit over het aanrecht tot een dikte van 3 à 4 mm.
1eenheid zoet kruimeldeeg
Stap 2 /12
Vet een bakvorm in met boter en plaats het deeg erin. Duw het deeg voorzichtig met de vingers tegen de rand van de bakvorm en laat het overtollige deeg erboven uitsteken. Zet ze voor minstens 30 minuten in de ijskast.
10g boter
Stap 3 /12
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Stap 4 /12
Haal de deegbodem eruit en snijd het overtollige deeg weg met behulp van een mes.
Stap 5 /12
Leg een vel bakpapier op het deeg en bedek het met keramische bakparels of gedroogde bonen om het deeg te verzwaren. Laat het gedurende 15 tot 20 minuten op 180 graden bakken. Zet apart.
Stap 6 /12
Doe de schil in een steelpan, giet hier geperste citroensap in over, en vermeng dit met de boter. Laat het mengsel op laag vuurtje smelten.
2eenheid citroenen 125g boter
Stap 7 /12
Doe de eieren en de suiker in de kom van de keukenrobot. Druk op 'Start'.
4eenheid eieren 150g suiker
Flex Whisk
Stap 8 /12
Druk op 'Start' en giet dan, terwijl de keukenrobot in werking is, beetje bij beetje de gesmolten boter en het citroensapmengsel toe aan het geheel.
2eenheid citroenen 125g boter
Flex Whisk
Stap 9 /12
Doe alles in de pan en breng het mengsel aan de kook. Roer het geheel aanhoudend door elkaar met behulp van een garde. De consistentie moet voller en dikker worden. Laat gedurende 3 minuten bakken.
Stap 10 /12
Giet het mengsel over het gebakken kruimeldeeg en zet het voor 1 uur in de ijskast.
Stap 11 /12
Zet je aan het recept van de Italiaanse meringue. Eens deze klaar is, kan je het even apart zetten.
Flex Whisk
Stap 12 /12
Spuit de meringue gelijkmatig over de taart. Gebruik hiervoor een spuitzak voorzien van een geribbeld spuitmondje. Werk de meringue vervolgens af door goudbruine accenten toe te voegen met behulp van een brander.