- Homepage
- Recipe Details Page
Citroen brioche
- Totale tijd 3u 19min
- 20min
Voorbereidingstijd - 44min
Gaartijd - 2u 15min
Afkoeltijd
Ingrediënten
4 personen
230 g Tarwebloem
30 g Griessuiker
1 tl Zout
1 zakje Bakkersgist
8 cl Water
4 cl Melk
26 g Ongezouten boter
1 Ei
100 g Griessuiker
40 g Ongezouten boter
1.5 Citroen
70 g Roomkaas
80 g Poedersuiker
1.5 Citroen
Accessoires
Kneed- & hakmes Gebakset Klopper
Bereiding
Stap 1 /15
Giet het water, de melk en de gehakte boter in de mengkom met het kneed- & hakmes. Vergrendel het deksel met de dop en druk op "Start".
8cl Water 4cl Melk 26g Ongezouten boter
Kneed- & hakmes
Stap 2 /15
Voeg de bloem, de suiker, het zout en de bakkersgist toe. Vergrendel het deksel met de dop en druk op "Start".
230g Tarwebloem 30g Griessuiker 1tl Zout 1zakje Bakkersgist
Kneed- & hakmes
Stap 3 /15
Voeg het ei toe. Vergrendel het deksel met de dop en druk op "Start".
1 Ei
Kneed- & hakmes
Stap 4 /15
Leg het deeg in een licht ingeoliede kom. Dek af met een schone doek en laat 15 minuten rusten.
Stap 5 /15
Was en droog de mengkom.
Stap 6 /15
Voeg de suiker, boter en citroenzeste toe aan de mixerkom met de klopper eraan. Vergrendel het deksel met de kurk en druk op "Start".
100g Griessuiker 40g Ongezouten boter 1.5 Citroen
Gebakset
Stap 7 /15
Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een rechthoek van 35 x 20 cm.
Stap 8 /15
Verdeel de vulling over het deeg en rol het op.
Stap 9 /15
Snijd de rol in 12 gelijke stukken en leg ze in een ingevette bakvorm.
Stap 10 /15
Dek af met een schone doek en laat 2 uur rusten bij kamertemperatuur.
Stap 11 /15
Verwarm de oven voor op 190°C.
Stap 12 /15
Bak de broodjes gedurende 25-30 minuten.
Stap 13 /15
Was en droog de mengkom.
Stap 14 /15
Voeg de roomkaas, de suiker en het citroensap toe aan de mixerkom met de klopper eraan. Vergrendel het deksel met de dop en druk op 'Start'.
70g Roomkaas 80g Poedersuiker 1.5 Citroen
Klopper
Stap 15 /15
Giet het glazuur over de broodjes terwijl ze nog warm zijn.