Citroen brioche - Recepten Companion | Moulinex
Moulinex
Recept door Moulinex

Citroen brioche

ratings.0

-/5 -

  • Totale tijd 3u 19min
  • Voorbereidingstijd
    20min
  • Gaartijd
    44min
  • Afkoeltijd
    2u 15min

Ingrediënten

4 personen

  • 230 g Tarwebloem

  • 30 g Griessuiker

  • 1 tl Zout

  • 1 zakje Bakkersgist

  • 8 cl Water

  • 4 cl Melk

  • 26 g Ongezouten boter

  • 1 Ei

  • 100 g Griessuiker

  • 40 g Ongezouten boter

  • 1.5 Citroen

  • 70 g Roomkaas

  • 80 g Poedersuiker

  • 1.5 Citroen

Accessoires

  • Kneed- & hakmes
    Kneed- & hakmes
  • Gebakset
    Gebakset
  • Klopper
    Klopper

Bereiding

Stap 1 /15

Giet het water, de melk en de gehakte boter in de mengkom met het kneed- & hakmes. Vergrendel het deksel met de dop en druk op "Start".

  • 8cl Water
  • 4cl Melk
  • 26g Ongezouten boter
  • Kneed- & hakmes

Stap 2 /15

Voeg de bloem, de suiker, het zout en de bakkersgist toe. Vergrendel het deksel met de dop en druk op "Start".

  • 230g Tarwebloem
  • 30g Griessuiker
  • 1tl Zout
  • 1zakje Bakkersgist
  • Kneed- & hakmes

Stap 3 /15

Voeg het ei toe. Vergrendel het deksel met de dop en druk op "Start".

  • 1 Ei
  • Kneed- & hakmes

Stap 4 /15

Leg het deeg in een licht ingeoliede kom. Dek af met een schone doek en laat 15 minuten rusten.

Stap 5 /15

Was en droog de mengkom.

Stap 6 /15

Voeg de suiker, boter en citroenzeste toe aan de mixerkom met de klopper eraan. Vergrendel het deksel met de kurk en druk op "Start".

  • 100g Griessuiker
  • 40g Ongezouten boter
  • 1.5 Citroen
  • Gebakset

Stap 7 /15

Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een rechthoek van 35 x 20 cm.

Stap 8 /15

Verdeel de vulling over het deeg en rol het op.

Stap 9 /15

Snijd de rol in 12 gelijke stukken en leg ze in een ingevette bakvorm.

Stap 10 /15

Dek af met een schone doek en laat 2 uur rusten bij kamertemperatuur.

Stap 11 /15

Verwarm de oven voor op 190°C.

Stap 12 /15

Bak de broodjes gedurende 25-30 minuten.

Stap 13 /15

Was en droog de mengkom.

Stap 14 /15

Voeg de roomkaas, de suiker en het citroensap toe aan de mixerkom met de klopper eraan. Vergrendel het deksel met de dop en druk op 'Start'.

  • 70g Roomkaas
  • 80g Poedersuiker
  • 1.5 Citroen
  • Klopper

Stap 15 /15

Giet het glazuur over de broodjes terwijl ze nog warm zijn.

Roerblad SS-185951

Roerblad SS-185951

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186157

Bakkuip SS-186157

Haak SS-186228

Haak SS-186228