Citroen brioche
- Totale tijd 3u 19min
- 20min
Voorbereidingstijd - 44min
Gaartijd - 2u 15min
Afkoeltijd
Ontdek het volledige gamma
Meer weergeven - Ontdek het volledige gamma -
Ingrediënten
4 personen
230 g Tarwebloem
30 g Griessuiker
1 tl Zout
1 zakje Bakkersgist
8 cl Water
4 cl Melk
26 g Ongezouten boter
1 Ei
100 g Griessuiker
40 g Ongezouten boter
1.5 Citroen
70 g Roomkaas
80 g Poedersuiker
1.5 Citroen
Accessoires
Kneed- & hakmes Gebakset Klopper
Bereiding
Stap 1 /15
Giet het water, de melk en de gehakte boter in de mengkom met het kneed- & hakmes. Vergrendel het deksel met de dop en druk op "Start".
Stap 2 /15
Voeg de bloem, de suiker, het zout en de bakkersgist toe. Vergrendel het deksel met de dop en druk op "Start".
Stap 3 /15
Voeg het ei toe. Vergrendel het deksel met de dop en druk op "Start".
Stap 4 /15
Leg het deeg in een licht ingeoliede kom. Dek af met een schone doek en laat 15 minuten rusten.
Stap 5 /15
Was en droog de mengkom.
Stap 6 /15
Voeg de suiker, boter en citroenzeste toe aan de mixerkom met de klopper eraan. Vergrendel het deksel met de kurk en druk op "Start".
Stap 7 /15
Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een rechthoek van 35 x 20 cm.
Stap 8 /15
Verdeel de vulling over het deeg en rol het op.
Stap 9 /15
Snijd de rol in 12 gelijke stukken en leg ze in een ingevette bakvorm.
Stap 10 /15
Dek af met een schone doek en laat 2 uur rusten bij kamertemperatuur.
Stap 11 /15
Verwarm de oven voor op 190°C.
Stap 12 /15
Bak de broodjes gedurende 25-30 minuten.
Stap 13 /15
Was en droog de mengkom.
Stap 14 /15
Voeg de roomkaas, de suiker en het citroensap toe aan de mixerkom met de klopper eraan. Vergrendel het deksel met de dop en druk op 'Start'.
Stap 15 /15
Giet het glazuur over de broodjes terwijl ze nog warm zijn.