- Homepage
- Recipe Details Page
Ciabatta
- Totale tijd 8u 20min
- 50min
Voorbereidingstijd - 20min
Gaartijd - 7u 10min
Afkoeltijd
Ingrediënten
8 personen
20 cl water
20 g droge biergist
130 g manitobabloem
65 g bloem
260 g manitobabloem
130 g bloem
23 cl water
2 tl zout
65 g harde tarwebloem
Accessoires
Dough Hook
Bereiding
Stap 1 /13
Laat het gist in de kom van de keukenrobot gedurende 10 minuten in water oplossen.
20cl water 20g droge biergist
Stap 2 /13
Voeg de 2 bloemsoorten toe aan de mengkom met het gist- en watermengsel. Druk op ‘Start’. Aan het einde van het programma zou een nat deeg moeten ontstaan.
130g manitobabloem 65g bloem
Dough Hook
Stap 3 /13
Dek de mengkom af met huishoudfolie. Laat de gist gedurende 3 uur zijn werk doen op kamertemperatuur (20-22 graden).
Stap 4 /13
Verwijder de huishoudfolie na 3 uur en zet de kom terug. Bevestig de deeghaak aan de keukenrobot.
Dough Hook
Stap 5 /13
Doe het zout, de resterende bloemsoorten (behalve de harde tarwe) en eventueel wat water in de mengkom met de vorige bereiding. Druk op ‘Start’.
260g manitobabloem 130g bloem 23cl water 2tl zout
Dough Hook
Stap 6 /13
Dek de mengkom opnieuw af met huishoudfolie laat 1 uur rijzen op kamertemperatuur.
Stap 7 /13
Verwijder de folie en haal het deeg uit de kom.
Stap 8 /13
Leg het deeg op een werkblad met harde tarwe en vouw het alsof u een zakdoek zou vouwen.
65g harde tarwebloem
Stap 9 /13
Snijd met een deegschraper in kleine stukken van 200 g.
Stap 10 /13
Dek af met een handdoek laat nog 2 uur rijzen.
Stap 11 /13
Verwarm de oven voor op 230 graden.
Stap 12 /13
Neem elk stuk deeg en trek er voorzichtig aan om het in lengte te verdubbelen. Leg de stukken vervolgens op een bakplaat met bakpapier.
Stap 13 /13
Laat in de oven gedurende 10 minuten op 230 graden bakken. Zet de temperatuur vervolgens op 200 graden en laat nog 10 minuten verder bakken.