- Homepage
- Vind een recept
- Al onze recepten
- Ciabatta
Ciabatta
- Totale tijd 8u 20min
- 50min
Voorbereidingstijd - 20min
Gaartijd - 7u 10min
Afkoeltijd
Compatibele toestellen (2)
Ingrediënten
8 personen
20 cl water
20 g droge biergist
130 g manitobabloem
65 g bloem
260 g manitobabloem
130 g bloem
23 cl water
2 tl zout
65 g harde tarwebloem
Accessoires
Dough Hook
Bereiding
Stap 1 /13
Laat het gist in de kom van de keukenrobot gedurende 10 minuten in water oplossen.
Stap 2 /13
Voeg de 2 bloemsoorten toe aan de mengkom met het gist- en watermengsel. Druk op ‘Start’. Aan het einde van het programma zou een nat deeg moeten ontstaan.
Stap 3 /13
Dek de mengkom af met huishoudfolie. Laat de gist gedurende 3 uur zijn werk doen op kamertemperatuur (20-22 graden).
Stap 4 /13
Verwijder de huishoudfolie na 3 uur en zet de kom terug. Bevestig de deeghaak aan de keukenrobot.
Stap 5 /13
Doe het zout, de resterende bloemsoorten (behalve de harde tarwe) en eventueel wat water in de mengkom met de vorige bereiding. Druk op ‘Start’.
Stap 6 /13
Dek de mengkom opnieuw af met huishoudfolie laat 1 uur rijzen op kamertemperatuur.
Stap 7 /13
Verwijder de folie en haal het deeg uit de kom.
Stap 8 /13
Leg het deeg op een werkblad met harde tarwe en vouw het alsof u een zakdoek zou vouwen.
Stap 9 /13
Snijd met een deegschraper in kleine stukken van 200 g.
Stap 10 /13
Dek af met een handdoek laat nog 2 uur rijzen.
Stap 11 /13
Verwarm de oven voor op 230 graden.
Stap 12 /13
Neem elk stuk deeg en trek er voorzichtig aan om het in lengte te verdubbelen. Leg de stukken vervolgens op een bakplaat met bakpapier.
Stap 13 /13
Laat in de oven gedurende 10 minuten op 230 graden bakken. Zet de temperatuur vervolgens op 200 graden en laat nog 10 minuten verder bakken.