Ciabatta - Recepten Kitchen Machines Touch | Moulinex
Moulinex
Recept door Moulinex

Ciabatta

ratings.0

-/5 -

  • Totale tijd 8u 20min
  • Voorbereidingstijd
    50min
  • Gaartijd
    20min
  • Afkoeltijd
    7u 10min

Ingrediënten

8 personen

  • 20 cl water

  • 20 g droge biergist

  • 130 g manitobabloem

  • 65 g bloem

  • 260 g manitobabloem

  • 130 g bloem

  • 23 cl water

  • 2 tl zout

  • 65 g harde tarwebloem

Accessoires

  • Dough Hook
    Dough Hook

Bereiding

Stap 1 /13

Laat het gist in de kom van de keukenrobot gedurende 10 minuten in water oplossen.

  • 20cl water
  • 20g droge biergist

Stap 2 /13

Voeg de 2 bloemsoorten toe aan de mengkom met het gist- en watermengsel. Druk op ‘Start’. Aan het einde van het programma zou een nat deeg moeten ontstaan.

  • 130g manitobabloem
  • 65g bloem
  • Dough Hook

Stap 3 /13

Dek de mengkom af met huishoudfolie. Laat de gist gedurende 3 uur zijn werk doen op kamertemperatuur (20-22 graden).

Stap 4 /13

Verwijder de huishoudfolie na 3 uur en zet de kom terug. Bevestig de deeghaak aan de keukenrobot.

  • Dough Hook

Stap 5 /13

Doe het zout, de resterende bloemsoorten (behalve de harde tarwe) en eventueel wat water in de mengkom met de vorige bereiding. Druk op ‘Start’.

  • 260g manitobabloem
  • 130g bloem
  • 23cl water
  • 2tl zout
  • Dough Hook

Stap 6 /13

Dek de mengkom opnieuw af met huishoudfolie laat 1 uur rijzen op kamertemperatuur.

Stap 7 /13

Verwijder de folie en haal het deeg uit de kom.

Stap 8 /13

Leg het deeg op een werkblad met harde tarwe en vouw het alsof u een zakdoek zou vouwen.

  • 65g harde tarwebloem

Stap 9 /13

Snijd met een deegschraper in kleine stukken van 200 g.

Stap 10 /13

Dek af met een handdoek laat nog 2 uur rijzen.

Stap 11 /13

Verwarm de oven voor op 230 graden.

Stap 12 /13

Neem elk stuk deeg en trek er voorzichtig aan om het in lengte te verdubbelen. Leg de stukken vervolgens op een bakplaat met bakpapier.

Stap 13 /13

Laat in de oven gedurende 10 minuten op 230 graden bakken. Zet de temperatuur vervolgens op 200 graden en laat nog 10 minuten verder bakken.

Roerblad SS-185951

Roerblad SS-185951

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186157

Bakkuip SS-186157

Haak SS-186228

Haak SS-186228