- Homepage
- Chocoladetaart
Chocoladetaart
- Totale tijd 2u 41min
- 10min
Voorbereidingstijd - 31min
Gaartijd - 2u
Afkoeltijd
Compatibele toestellen (17)
Ingrediënten
4 personen
1 Zanddeeg
250 g Fondant chocolade
20 cl Vloeibare room
Accessoires
Kneed- & hakmes
Bereiding
Stap 1 /9
Verwarm de oven voor op 210°C (op thermostaat 6-7).
Stap 2 /9
Vet een taartvorm in met boter. Rol het deeg uit. Leg het deeg in de taartvorm en dek af met huishoudfolie.
Stap 3 /9
Leg bakbonen op de folie of prik met een vork in het deeg.
Stap 4 /9
Zet gedurende 15 minuten in de oven. Verwijder het bakpapier.
Stap 5 /9
Zet opnieuw 10 minuten in de oven. Laat het deeg afkoelen.
Stap 6 /9
Doe de vloeibare room in de mengkom van de keukenmachine en bevestig het kneed-/breekmes. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 7 /9
Hak de chocolade in stukjes. Voeg de chocolade toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 8 /9
Druk opnieuw op 'Start'.
Stap 9 /9
Giet het mengsel over het deeg en zet 2 uur in de koelkast.