- Homepage
- Recipe Details Page
Chocolademousse
- Totale tijd 2u 20min
- 10min
Voorbereidingstijd - 10min
Gaartijd - 2u
Afkoeltijd
Ingrediënten
4 personen
150 g Fondant chocolade met 70% cacao
40 g Boter
40 g Melk
5 Eiwitten
1 Eierdooier
40 g Suiker
Accessoires
Klopper Menger
Bereiding
Stap 1 /9
Hak de chocolade in stukjes.
150g Fondant chocolade met 70% cacao
Stap 2 /9
Leg de chocolade, de melk en de boter in de keukenmachine en bevestig de mengstaaf. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
40g Boter 40g Melk
Menger
Stap 3 /9
Doe de bereiding in een slakom. Was en droog de mengkom.
Stap 4 /9
Bevestig de goed gedroogde klopper en voeg de eiwitten toe.
5 Eiwitten
Stap 5 /9
Sluit het deksel zonder de vulstop en druk op 'Start'. Voeg de suiker toe na de pieptoon.
40g Suiker
Klopper
Stap 6 /9
Voeg het eigeel toe aan de chocoladebereiding en meng goed met een garde.
1 Eierdooier
Stap 7 /9
Voeg 2 eetlepels opgeklopt eiwit toe en meng nogmaals met de garde om de chocolade te verdunnen.
Klopper
Stap 8 /9
Roer de rest van het eiwit er voorzichtig door met een spatel.
Stap 9 /9
Vul 4 glaasjes en laat ze gedurende minimum 2 uur afkoelen in de koelkast.