Chocolademousse
- Totale tijd 2u 20min
- 10min
Voorbereidingstijd - 10min
Gaartijd - 2u
Afkoeltijd
Ontdek het volledige gamma
Meer weergeven - Ontdek het volledige gamma -
Ingrediënten
4 personen
150 g Fondant chocolade met 70% cacao
40 g Boter
40 g Melk
5 Eiwitten
1 Eierdooier
40 g Suiker
Accessoires
Klopper Menger
Bereiding
Stap 1 /9
Hak de chocolade in stukjes.
Stap 2 /9
Leg de chocolade, de melk en de boter in de keukenmachine en bevestig de mengstaaf. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 3 /9
Doe de bereiding in een slakom. Was en droog de mengkom.
Stap 4 /9
Bevestig de goed gedroogde klopper en voeg de eiwitten toe.
Stap 5 /9
Sluit het deksel zonder de vulstop en druk op 'Start'. Voeg de suiker toe na de pieptoon.
Stap 6 /9
Voeg het eigeel toe aan de chocoladebereiding en meng goed met een garde.
Stap 7 /9
Voeg 2 eetlepels opgeklopt eiwit toe en meng nogmaals met de garde om de chocolade te verdunnen.
Stap 8 /9
Roer de rest van het eiwit er voorzichtig door met een spatel.
Stap 9 /9
Vul 4 glaasjes en laat ze gedurende minimum 2 uur afkoelen in de koelkast.