Chocolademacarons - Recepten Kitchen Machines Touch | Moulinex
Moulinex
Recept door Moulinex

Chocolademacarons

ratings.0

-/5 -

  • Totale tijd 4u 8min
  • Voorbereidingstijd
    50min
  • Gaartijd
    18min
  • Afkoeltijd
    3u

Ingrediënten

8 personen

  • 1 chocolade ganache

  • 140 g poedersuiker

  • 10 g ongezoet cacaopoeder

  • 150 g gemalen amandelen

  • 110 g eiwitten

  • 150 g suiker

  • 30 g Bloem T45

Accessoires

  • Flex Whisk
    Flex Whisk

Bereiding

Stap 1 /13

Dit recept vereist een basisvoorbereiding: de ganache. Heb je dat gedaan voordat je verder gaat met dit recept? Zo niet, kun je toegang krijgen tot het blok "Vereiste" door terug te keren naar het hoofdscherm van de recept. Het duurt 3u10: 10min bereidingstijd en 3u rusttijd in de koelkast.

  • 1 chocolade ganache

Stap 2 /13

Bedek een bakplaat met een vel bakpapier. Zorg ervoor dat ze qua afmetingen perfect op elkaar afgestemd zijn.

Stap 3 /13

Haal de poedersuiker, het ongezoete cacaopoeder de bloem en het amandelpoeder door een zeef en voeg het rechtstreeks toe aan een aparte kom. Meng de verschillende poeders door elkaar.

  • 140g poedersuiker
  • 10g ongezoet cacaopoeder
  • 150g gemalen amandelen
  • 30g Bloem T45

Stap 4 /13

Doe de eiwitten in de kom van de keukenrobot. Druk op 'Start'. Eens het de consistentie van een mousse aanneemt, voeg je de helft van de hoeveelheid suiker toe. Doe dit terwijl de keukenrobot in werking is. Van zodra de eiwitten stijfgeklopt zijn, voeg je de resterende hoeveelheid suiker hieraan toe terwijl de keukenrobot in werking is.

  • 110g eiwitten
  • 150g suiker
  • Flex Whisk

Stap 5 /13

Verwarm de oven voor op 140 graden. Voeg de eiwitten bij de gezeefde poeders en meng het zachtjes door elkaar met behulp van een spatel.

  • 110g eiwitten

Stap 6 /13

Doe het deeg in een spuitzak voorzien van een standaard spuitmondje van 10 mm diameter.

Stap 7 /13

Spuit kleine, gelijkmatig verdeelde rondjes van 3 cm diameter.

Stap 8 /13

Laat ongeveer 18 minuten bakken.

Stap 9 /13

Neem de bakplaat uit de oven en laat de ronde gebakjes voor een paar minuten afkoelen op de bakplaat.

Stap 10 /13

Verwijder het bakpapier van de bakplaat en laat de ronde gebakjes op de bakplaat liggen. Leg de plaat op een aanrecht en laat volledig afkoelen.

Stap 11 /13

Neem de ronde gebakjes van de bakplaat en voeg er telkens twee met ongeveer dezelfde grootte samen.

Stap 12 /13

Doe de ganache in een spuitzak voorzien van een standaard spuitmondje van 10 mm diameter.

Stap 13 /13

Vul en sluit de macarons. Laat voor 3 uur afkoelen alvorens op te dienen.