Chocolademacarons
- Totale tijd 4u 8min
- 50min
Voorbereidingstijd - 18min
Gaartijd - 3u
Afkoeltijd
Ingrediënten
8 personen
1 chocolade ganache
140 g poedersuiker
10 g ongezoet cacaopoeder
150 g gemalen amandelen
110 g eiwitten
150 g suiker
30 g Bloem T45
Accessoires
Flex Whisk
Bereiding
Stap 1 /13
Dit recept vereist een basisvoorbereiding: de ganache. Heb je dat gedaan voordat je verder gaat met dit recept? Zo niet, kun je toegang krijgen tot het blok "Vereiste" door terug te keren naar het hoofdscherm van de recept. Het duurt 3u10: 10min bereidingstijd en 3u rusttijd in de koelkast.
Stap 2 /13
Bedek een bakplaat met een vel bakpapier. Zorg ervoor dat ze qua afmetingen perfect op elkaar afgestemd zijn.
Stap 3 /13
Haal de poedersuiker, het ongezoete cacaopoeder de bloem en het amandelpoeder door een zeef en voeg het rechtstreeks toe aan een aparte kom. Meng de verschillende poeders door elkaar.
Stap 4 /13
Doe de eiwitten in de kom van de keukenrobot. Druk op 'Start'. Eens het de consistentie van een mousse aanneemt, voeg je de helft van de hoeveelheid suiker toe. Doe dit terwijl de keukenrobot in werking is. Van zodra de eiwitten stijfgeklopt zijn, voeg je de resterende hoeveelheid suiker hieraan toe terwijl de keukenrobot in werking is.
Stap 5 /13
Verwarm de oven voor op 140 graden. Voeg de eiwitten bij de gezeefde poeders en meng het zachtjes door elkaar met behulp van een spatel.
Stap 6 /13
Doe het deeg in een spuitzak voorzien van een standaard spuitmondje van 10 mm diameter.
Stap 7 /13
Spuit kleine, gelijkmatig verdeelde rondjes van 3 cm diameter.
Stap 8 /13
Laat ongeveer 18 minuten bakken.
Stap 9 /13
Neem de bakplaat uit de oven en laat de ronde gebakjes voor een paar minuten afkoelen op de bakplaat.
Stap 10 /13
Verwijder het bakpapier van de bakplaat en laat de ronde gebakjes op de bakplaat liggen. Leg de plaat op een aanrecht en laat volledig afkoelen.
Stap 11 /13
Neem de ronde gebakjes van de bakplaat en voeg er telkens twee met ongeveer dezelfde grootte samen.
Stap 12 /13
Doe de ganache in een spuitzak voorzien van een standaard spuitmondje van 10 mm diameter.
Stap 13 /13
Vul en sluit de macarons. Laat voor 3 uur afkoelen alvorens op te dienen.