Chocolade-karamel marmercake
Moulinex
Recept door Moulinex

Chocolade-karamel marmercake

ratings.0

-/5 -

  • Totale tijd 1u 20min
  • Voorbereidingstijd
    30min
  • Gaartijd
    50min
  • Afkoeltijd
    0min

Ingrediënten

6 personen

  • 20 g Boter voor cakevorm

  • 350 g Suiker

  • 60 g Honing

  • 5 cl Water

  • 100 g Gezouten boter

  • 12 cl Magere room

  • 20 cl Neutrale olie

  • 4 Eieren

  • 250 g Bloem

  • 1 zakje Bakpoeder

  • 20 g Cacao

  • 7 cl Melk

Accessoires

  • Lekbak
    Lekbak

Bereiding

Stap 1 /5

Vet een cakevorm van 20 cm in.

Stap 2 /5

Verwarm 160 g suiker met de honing en het water in een kleine steelpan. Als de karamel zich begint te vormen, voegt u de blokjes boter en de room toe. Voorkom spetters. Zet aan de kant.

Stap 3 /5

Het beslag bereiden: meng de olie en de resterende suiker goed door elkaar. Voeg de eieren toe, vervolgens de bloem en het bakpoeder, die u eerst samen hebt gezeefd. Deel het mengsel in twee gelijke delen: voeg aan het ene deel de cacao en melk toe, en aan het andere deel 150 g afgekoelde karamel.

Stap 4 /5

Doe 3 lepels chocoladebeslag in de cakevorm, dan 3 eetlepels karamelbeslag. Ga zo door voor een gestreept marmereffect. Plaats de vorm op het middelste rooster van de Easy Fry Oven & Grill. Sluit de deur.

Stap 5 /5

Bak 50 minuten op de DESSERT-stand op 160°C. Bedek de cake na 35 minuten met een vel bakpapier om te voorkomen dat de cake te bruin wordt. Laat de cake afkoelen voordat u hem uit de vorm haalt. Schenk de rest van de karamel erover en serveer.

Roerblad SS-185951

Roerblad SS-185951

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186157

Bakkuip SS-186157

Haak SS-186228

Haak SS-186228