- Homepage
- Vind een recept
- Al onze recepten
- Chocolade-karamel marmercake
Chocolade-karamel marmercake
- Totale tijd 1u 20min
- 30minVoorbereidingstijd 
- 50minGaartijd 
- 0minAfkoeltijd 
Ingrediënten
6 personen
- 20 g Boter voor cakevorm 
- 350 g Suiker 
- 60 g Honing 
- 5 cl Water 
- 100 g Gezouten boter 
- 12 cl Magere room 
- 20 cl Neutrale olie 
- 4 Eieren 
- 250 g Bloem 
- 1 zakje Bakpoeder 
- 20 g Cacao 
- 7 cl Melk 
Accessoires
- Lekbak 
Bereiding
Stap 1 /5
Vet een cakevorm van 20 cm in.
Stap 2 /5
Verwarm 160 g suiker met de honing en het water in een kleine steelpan. Als de karamel zich begint te vormen, voegt u de blokjes boter en de room toe. Voorkom spetters. Zet aan de kant.
Stap 3 /5
Het beslag bereiden: meng de olie en de resterende suiker goed door elkaar. Voeg de eieren toe, vervolgens de bloem en het bakpoeder, die u eerst samen hebt gezeefd. Deel het mengsel in twee gelijke delen: voeg aan het ene deel de cacao en melk toe, en aan het andere deel 150 g afgekoelde karamel.
Stap 4 /5
Doe 3 lepels chocoladebeslag in de cakevorm, dan 3 eetlepels karamelbeslag. Ga zo door voor een gestreept marmereffect. Plaats de vorm op het middelste rooster van de Easy Fry Oven & Grill. Sluit de deur.
Stap 5 /5
Bak 50 minuten op de DESSERT-stand op 160°C. Bedek de cake na 35 minuten met een vel bakpapier om te voorkomen dat de cake te bruin wordt. Laat de cake afkoelen voordat u hem uit de vorm haalt. Schenk de rest van de karamel erover en serveer.
Waarom twee pakjes?
Je producten kunnen vanuit twee verschillende magazijnen worden verzonden:
Verzonden door Moulinex Shop
Verzonden door Moulinex Accessoires
Het is niet mogelijk om artikelen uit twee verschillende magazijnen in één pakket te combineren.

