Chocolade-karamel marmercake
- Totale tijd 1u 20min
- 30min
Voorbereidingstijd - 50min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ingrediënten
6 personen
20 g Boter voor cakevorm
350 g Suiker
60 g Honing
5 cl Water
100 g Gezouten boter
12 cl Magere room
20 cl Neutrale olie
4 Eieren
250 g Bloem
1 zakje Bakpoeder
20 g Cacao
7 cl Melk
Accessoires
Lekbak
Bereiding
Stap 1 /5
Vet een cakevorm van 20 cm in.
Stap 2 /5
Verwarm 160 g suiker met de honing en het water in een kleine steelpan. Als de karamel zich begint te vormen, voegt u de blokjes boter en de room toe. Voorkom spetters. Zet aan de kant.
Stap 3 /5
Het beslag bereiden: meng de olie en de resterende suiker goed door elkaar. Voeg de eieren toe, vervolgens de bloem en het bakpoeder, die u eerst samen hebt gezeefd. Deel het mengsel in twee gelijke delen: voeg aan het ene deel de cacao en melk toe, en aan het andere deel 150 g afgekoelde karamel.
Stap 4 /5
Doe 3 lepels chocoladebeslag in de cakevorm, dan 3 eetlepels karamelbeslag. Ga zo door voor een gestreept marmereffect. Plaats de vorm op het middelste rooster van de Easy Fry Oven & Grill. Sluit de deur.
Stap 5 /5
Bak 50 minuten op de DESSERT-stand op 160°C. Bedek de cake na 35 minuten met een vel bakpapier om te voorkomen dat de cake te bruin wordt. Laat de cake afkoelen voordat u hem uit de vorm haalt. Schenk de rest van de karamel erover en serveer.