Chocolade-eclairs
Moulinex
Recept door Moulinex

Chocolade-eclairs

ratings.0

-/5

  • Totale tijd 1u 52min
  • Voorbereidingstijd
    30min
  • Gaartijd
    1u 22min
  • Afkoeltijd
    0min

Ingrediënten

10 personen

  • 4 Eieren

  • 150 g Bloem

  • 80 g Boter

  • 25 cl Water

  • Zout

  • 100 g Chocolade

  • 2 Eieren

  • 3 Eierdooiers

  • 100 g Suiker

  • 40 g Bloem

  • 30 g Maïzena

  • 70 cl Melk

  • 1 tl Vanillepoeder

  • 30 g Gezoete cacao

  • 120 g Fondant chocolade (70%)

  • 100 g T45-meel

  • 100 g Bruine suiker

  • 1 snuifje Fleur de sel

  • 80 g Zachte boter

Accessoires

  • Klopper
    Klopper
  • Kneed- & hakmes
    Kneed- & hakmes
  • Menger
    Menger

Bereiding

Stap 1 /15

Maak de banketbakkersroom. Voeg de eieren, de eierdooiers, de suiker, de bloem en de Maïzena® toe aan de kom van de keukenmachine met de klopper. Sluit het deksel zonder de vulstop en druk op 'Start'. Voeg de melk toe na de pieptoon.

  • 2 Eieren
  • 3 Eierdooiers
  • 100g Suiker
  • 40g Bloem
  • 30g Maïzena
  • 70cl Melk
  • Klopper

Stap 2 /15

Druk opnieuw op 'Start'.

  • Klopper

Stap 3 /15

Voeg de vanille, de cacao en de chocolade toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 1tl Vanillepoeder
  • 30g Gezoete cacao
  • 120g Fondant chocolade (70%)
  • Klopper

Stap 4 /15

Laat de crème afkoelen in een kom. Was en droog de keukenmachine. Doe de crème in een spuitzak.

Stap 5 /15

Vervang de klopper door het kneed-/breekmes. Voeg de bloem, de bruine suiker en de fleur de sel toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 100g T45-meel
  • 100g Bruine suiker
  • 1snuifje Fleur de sel
  • Kneed- & hakmes

Stap 6 /15

Voeg de zachte boter toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 80g Zachte boter
  • Kneed- & hakmes

Stap 7 /15

Rol het kruimeldeeg met een deegrol uit tussen de 2 vellen bakpapier. Rol uit tot een dikte van ongeveer 1 mm. Zet in de koelkast. Was en droog de kom van de keukenmachine.

Stap 8 /15

Verwarm de oven voor op 180°C. Leg een vel bakpapier op een bakplaat.

Stap 9 /15

Doe het water, de boter en het zout in de mengkom van de keukenmachine met het kneed-/breekmes. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 80g Boter
  • 25cl Water
  • Zout
  • Kneed- & hakmes

Stap 10 /15

Voeg het meel toe. Sluit het deksel zonder de vulstop en druk op 'Start'.

  • 150g Bloem
  • Kneed- & hakmes

Stap 11 /15

Druk opnieuw op 'Start'. Voeg de eieren één per één toe.

  • 4 Eieren
  • Kneed- & hakmes

Stap 12 /15

Doe het deeg in een spuitzak en maak eclairs. Neem het afgekoelde kruimeldeeg en steek rechthoekjes ter grootte van de eclairs uit. Leg een rechthoekje op elke eclair. Zet ongeveer 20 tot 25 minuten in de oven op 180°C.

Stap 13 /15

Zet opnieuw 30 minuten in de oven op 160 °C. Laat de eclairs afkoelen en bestrijk met de crème. Was en droog de keukenmachine.

Stap 14 /15

Vervang het kneed-/breekmes door de mengstaaf en voeg de chocolade toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 100g Chocolade
  • Menger

Stap 15 /15

Dompel de bovenkant van de eclairs in de gesmolten chocolade. Dien op.

  • 100g Chocolade

Roerblad SS-185951

Referentie permanent uitverkocht

Roerblad SS-185951

Bakkuip SS-186082

Referentie permanent uitverkocht

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186157

Referentie permanent uitverkocht

Bakkuip SS-186157

Haak SS-186228

Referentie permanent uitverkocht

Haak SS-186228