Chocolade-eclairs
- Totale tijd 1u 52min
- 30min
Voorbereidingstijd - 1u 22min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ontdek het volledige gamma
Meer weergeven - Ontdek het volledige gamma -
Ingrediënten
10 personen
4 Eieren
150 g Bloem
80 g Boter
25 cl Water
Zout
100 g Chocolade
2 Eieren
3 Eierdooiers
100 g Suiker
40 g Bloem
30 g Maïzena
70 cl Melk
1 tl Vanillepoeder
30 g Gezoete cacao
120 g Fondant chocolade (70%)
100 g T45-meel
100 g Bruine suiker
1 snuifje Fleur de sel
80 g Zachte boter
Accessoires
Klopper Kneed- & hakmes Menger
Bereiding
Stap 1 /15
Maak de banketbakkersroom. Voeg de eieren, de eierdooiers, de suiker, de bloem en de Maïzena® toe aan de kom van de keukenmachine met de klopper. Sluit het deksel zonder de vulstop en druk op 'Start'. Voeg de melk toe na de pieptoon.
Stap 2 /15
Druk opnieuw op 'Start'.
Stap 3 /15
Voeg de vanille, de cacao en de chocolade toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 4 /15
Laat de crème afkoelen in een kom. Was en droog de keukenmachine. Doe de crème in een spuitzak.
Stap 5 /15
Vervang de klopper door het kneed-/breekmes. Voeg de bloem, de bruine suiker en de fleur de sel toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 6 /15
Voeg de zachte boter toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 7 /15
Rol het kruimeldeeg met een deegrol uit tussen de 2 vellen bakpapier. Rol uit tot een dikte van ongeveer 1 mm. Zet in de koelkast. Was en droog de kom van de keukenmachine.
Stap 8 /15
Verwarm de oven voor op 180°C. Leg een vel bakpapier op een bakplaat.
Stap 9 /15
Doe het water, de boter en het zout in de mengkom van de keukenmachine met het kneed-/breekmes. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 10 /15
Voeg het meel toe. Sluit het deksel zonder de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 11 /15
Druk opnieuw op 'Start'. Voeg de eieren één per één toe.
Stap 12 /15
Doe het deeg in een spuitzak en maak eclairs. Neem het afgekoelde kruimeldeeg en steek rechthoekjes ter grootte van de eclairs uit. Leg een rechthoekje op elke eclair. Zet ongeveer 20 tot 25 minuten in de oven op 180°C.
Stap 13 /15
Zet opnieuw 30 minuten in de oven op 160 °C. Laat de eclairs afkoelen en bestrijk met de crème. Was en droog de keukenmachine.
Stap 14 /15
Vervang het kneed-/breekmes door de mengstaaf en voeg de chocolade toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 15 /15
Dompel de bovenkant van de eclairs in de gesmolten chocolade. Dien op.