Chocolade royal - Recepten Kitchen Machines Touch | Moulinex
Moulinex
Recept door Moulinex

Chocolade royal

ratings.0

-/5 -

  • Totale tijd 1u
  • Voorbereidingstijd
    20min
  • Gaartijd
    40min
  • Afkoeltijd
    0min

Ingrediënten

8 personen

  • 200 g zwarte chocolade

  • 250 g witte bloem

  • 80 g bitter cacaopoeder

  • 250 g witte suiker

  • 175 g witte yoghurt

  • 6 eieren

  • 300 g boter

  • 16 g bakpoeder

  • 2 snuifje zout

  • Slagroom

  • Poedersuiker

  • 1 tl bloem

  • 10 g boter

Accessoires

  • Flex Whisk
    Flex Whisk
  • Beater
    Beater

Bereiding

Stap 1 /11

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Stap 2 /11

Neem een andere kom. Smelt de chocolade ongeveer 2 minuten in de microgolfoven.

  • 200g zwarte chocolade

Stap 3 /11

Doe de boter en de suiker in de mengkom van de keukenrobot. Druk op 'Start'. Er moet een schuimig mengsel ontstaan.

  • 250g witte suiker
  • 300g boter
  • Flex Whisk

Stap 4 /11

Druk op 'Start'. Breek de eieren en voeg ze één voor één toe aan het mengsel in de mengkom.

  • 6 eieren
  • Flex Whisk

Stap 5 /11

Voeg de witte yoghurt toe aan het mengsel in de mengkom van de keukenrobot. Druk op ‘Start’.

  • 175g witte yoghurt
  • Flex Whisk

Stap 6 /11

Voeg tijdens het programma de warme chocolade toe aan de mengkom met het deeg.

  • Flex Whisk

Stap 7 /11

Zeef in een aparte kom de bloem, het bakpoeder, de cacao en het zout.

  • 250g witte bloem
  • 80g bitter cacaopoeder
  • 16g bakpoeder
  • 2snuifje zout

Stap 8 /11

Druk op ‘Start’. Voeg de gezeefde poeders voorzichtig toe aan de mengkom en wacht tot ze volledig opgenomen zijn.

  • Beater

Stap 9 /11

Vet een bakvorm in en bestrooi met bloem. Doe het deeg erin.

Stap 10 /11

Laat gedurende 40 minuten op 180 graden bakken.

Stap 11 /11

Laat de taart afkoelen en dien op met slagroom en poedersuiker.

  • Slagroom
  • Poedersuiker

Roerblad SS-185951

Roerblad SS-185951

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186157

Bakkuip SS-186157

Haak SS-186228

Haak SS-186228