Chocolade eitje met kokos en abrikoos - Recepten Companion | Moulinex
Moulinex
Recept door Moulinex

Chocolade eitje met kokos en abrikoos

ratings.0

-/5 -

  • Totale tijd 1u 21min
  • Voorbereidingstijd
    30min
  • Gaartijd
    21min
  • Afkoeltijd
    30min

Ingrediënten

4 personen

  • 80 g Melkchocolade

  • 16 cl Melk

  • 4 cl Vloeibare room

  • 20 g Suiker

  • 20 g Maïzena®

  • 12 g Geraspte kokosnoot

  • 20 g Abrikozenconfituur

  • 60 cl Water

Accessoires

  • Minimengkom
    Minimengkom
  • Klopper
    Klopper

Bereiding

Stap 1 /7

Giet het water in de kom van de keukenmachine. Plaats de mini kom en voeg de in stukjes gebroken chocolade toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 80g Melkchocolade
  • 60cl Water
  • Minimengkom

Stap 2 /7

Bestrijk de ei-vormige vormpjes met meerdere lagen gesmolten chocolade met behulp van een kwastje.

Stap 3 /7

Haal ze uit de vorm en warm de rand op om beide helften aan elkaar te plakken en zo een heel ei te vormen.

Stap 4 /7

Doe melk, room, poedersuiker, maïzena® en kokosnoot in de kom van de keukenmachine met klopper. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 16cl Melk
  • 4cl Vloeibare room
  • 20g Suiker
  • 20g Maïzena®
  • 12g Geraspte kokosnoot
  • Klopper

Stap 5 /7

Snijd het topje van de chocolade eieren en plaats ze in eierdopjes.

Stap 6 /7

Vul met de gekoelde kokosroom en plaats in de ijskast.

Stap 7 /7

Wanneer de room opgesteven is, doe er dan boven een beetje abrikozenconfituur op.

  • 20g Abrikozenconfituur

Roerblad SS-185951

Roerblad SS-185951

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186157

Bakkuip SS-186157

Haak SS-186228

Haak SS-186228