Chocolade eitje met kokos en abrikoos
Moulinex
Recept door Moulinex

Chocolade eitje met kokos en abrikoos

ratings.0

-/5 -

  • Totale tijd 1u 21min
  • Voorbereidingstijd
    30min
  • Gaartijd
    21min
  • Afkoeltijd
    30min

Ingrediënten

6 personen

  • 120 g melkchocolade

  • 25 cl melk

  • 6 cl vloeibare room

  • 30 g suiker

  • 30 g maïzena®

  • 20 g geraspte kokosnoot

  • 30 g abrikozenconfituur

Accessoires

  • Minimengkom
    Minimengkom
  • Klopper
    Klopper

Bereiding

Stap 1 /4

*Doe 60 cl water toe in de kom van de keukenmachine. Plaats de mini kom en voeg de in stukjes gebroken chocolade toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 120g melkchocolade
  • Minimengkom

Stap 2 /4

*Bestrijk de ei-vormige vormpjes met meerdere lagen gesmolten chocolade met behulp van een kwastje. Haal ze uit de vorm en warm de rand op om beide helften aan elkaar te plakken en zo een heel ei te vormen.

Stap 3 /4

*Doe melk, room, poedersuiker, maïzena® en kokosnoot in de kom van de keukenmachine met klopper. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 25cl melk
  • 6cl vloeibare room
  • 30g suiker
  • 30g maïzena®
  • 20g geraspte kokosnoot
  • Klopper

Stap 4 /4

*Snijd het topje van de chocolade eieren en plaats ze in eierdopjes. Vul met de gekoelde kokosroom en plaats in de ijskast. Wanneer de room opgesteven is, doe er dan boven een beetje abrikozenconfituur op.

Roerblad SS-185951

Roerblad SS-185951

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186157

Bakkuip SS-186157

Haak SS-186228

Haak SS-186228