Chinese noga - Recepten Companion Connect | Moulinex
Moulinex
Recept door Moulinex

Chinese noga

ratings.0

-/5 -

  • Totale tijd 1u 40min
  • Voorbereidingstijd
    20min
  • Gaartijd
    20min
  • Afkoeltijd
    1u

Ingrediënten

6 personen

  • 50 g Maïzena

  • 200 g Pinda’s

  • 5 cl Water

  • 200 g Poedersuiker

  • 0.5 cl Witte azijn

  • 15 cl Water

  • 2 bladje Gelatine

  • 60 g Sesam

Accessoires

  • Menger
    Menger

Bereiding

Stap 1 /12

Week de gelatineblaadjes in een kommetje met koud water.

  • 15cl Water
  • 2bladje Gelatine

Stap 2 /12

Weeg de amandelzaadjes af in een kom. Zet aan de kant.

  • 60g Sesam

Stap 3 /12

Doe het water en de maïzena in de kom van de keukenmachine met menger. Druk op 'Start'.

  • 50g Maïzena
  • 5cl Water
  • Menger

Stap 4 /12

Voeg de gepelde en ongezouten pinda’s toe aan de kom van de keukenmachine.

  • 200g Pinda’s

Stap 5 /12

Weeg de azijn en de suiker af in een kom. Doe ze in een kleine steelpan. Verwarm het mengsel op laag vuur.

  • 200g Poedersuiker
  • 0.5cl Witte azijn

Stap 6 /12

Giet er, zodra de karamel goudkleurig begint te worden, voorzichtig het water en de gelatine bij. Let op voor spatten.

Stap 7 /12

Kook nog 5 minuten. Roer ondertussen met een garde om een vloeibare vloeistof te krijgen.

Stap 8 /12

Sluit het deksel van de keukenmachine en druk op ‘Start’. Voeg er geleidelijk de karamel bij na de pieptoon.

  • Menger

Stap 9 /12

De karamel moet ingedikt zijn. Giet de bereiding op een bakplaat met bakpapier met een dikte van 1 cm.

Stap 10 /12

Zet de plaat gedurende minstens 1 uur in de koelkast.

Stap 11 /12

Bestrooi het hele oppervlak met sesamzaad en snijd de plaat van karamel in kleine rechthoeken.

  • 60g Sesam

Stap 12 /12

Rol elk stukje in de sesamzaadjes en zet apart in de koelkast.

Roerblad SS-185951

Roerblad SS-185951

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186157

Bakkuip SS-186157

Haak SS-186228

Haak SS-186228