Chinese noga
- Totale tijd 1u 40min
- 20min
Voorbereidingstijd - 20min
Gaartijd - 1u
Afkoeltijd
Ontdek het volledige gamma
Meer weergeven - Ontdek het volledige gamma -
Ingrediënten
6 personen
50 g Maïzena
200 g Pinda’s
5 cl Water
200 g Poedersuiker
0.5 cl Witte azijn
15 cl Water
2 bladje Gelatine
60 g Sesam
Accessoires
Menger
Bereiding
Stap 1 /12
Week de gelatineblaadjes in een kommetje met koud water.
Stap 2 /12
Weeg de amandelzaadjes af in een kom. Zet aan de kant.
Stap 3 /12
Doe het water en de maïzena in de kom van de keukenmachine met menger. Druk op 'Start'.
Stap 4 /12
Voeg de gepelde en ongezouten pinda’s toe aan de kom van de keukenmachine.
Stap 5 /12
Weeg de azijn en de suiker af in een kom. Doe ze in een kleine steelpan. Verwarm het mengsel op laag vuur.
Stap 6 /12
Giet er, zodra de karamel goudkleurig begint te worden, voorzichtig het water en de gelatine bij. Let op voor spatten.
Stap 7 /12
Kook nog 5 minuten. Roer ondertussen met een garde om een vloeibare vloeistof te krijgen.
Stap 8 /12
Sluit het deksel van de keukenmachine en druk op ‘Start’. Voeg er geleidelijk de karamel bij na de pieptoon.
Stap 9 /12
De karamel moet ingedikt zijn. Giet de bereiding op een bakplaat met bakpapier met een dikte van 1 cm.
Stap 10 /12
Zet de plaat gedurende minstens 1 uur in de koelkast.
Stap 11 /12
Bestrooi het hele oppervlak met sesamzaad en snijd de plaat van karamel in kleine rechthoeken.
Stap 12 /12
Rol elk stukje in de sesamzaadjes en zet apart in de koelkast.