- Homepage
- Recipe Details Page
Chili con carne met meat balls
- Totale tijd 36min
- 5min
Voorbereidingstijd - 31min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ingrediënten
4 personen
500 g Rundergehakt
800 g Rode bonen uit blik
110 g Grote ajuin
6 g Look
3 cl Olijfolie
1 snuifje Oregano
250 g Middelgrote tomaten
80 g Rode paprika
1 snuifje Komijnpoeder
1 snuifje Chilipoeder
10 cl Gevogeltebouillon
Zout
Accessoires
Menger Ultrablade hakmes
Bereiding
Stap 1 /7
Breng het rundsgehakt op smaak met zout, peper en oregano. Maak 12 balletjes van gelijke grootte.
500g Rundergehakt 1snuifje Oregano Zout
Stap 2 /7
Doe de in vier gesneden en gepelde ui en de volledige gepelde knoflookteentjes in de mengkom van de keukenmachine en bevestig het Ultrablade-hakmes. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
110g Grote ajuin 6g Look
Ultrablade hakmes
Stap 3 /7
Vervang het hakmes door de mengstaaf. Voeg de olijfolie toe. Sluit het deksel zonder de vulstop en druk op 'Start'.
3cl Olijfolie
Menger
Stap 4 /7
Doe de balletjes in de kom. Sluit het deksel zonder de vulstop en druk op 'Start'.
Menger
Stap 5 /7
Voeg de in blokjes gesneden tomaten en paprika toe. Meng goed. Sluit het deksel zonder de vulstop en druk op 'Start'.
250g Middelgrote tomaten 80g Rode paprika
Menger
Stap 6 /7
Voeg de uitgelekte rode bonen, de komijn, de chilipeper en de bouillon toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
800g Rode bonen uit blik 1snuifje Komijnpoeder 1snuifje Chilipoeder 10cl Gevogeltebouillon
Menger
Stap 7 /7
Pas indien nodig de kruiding aan en dien warm op.
Zout