- Homepage
- Recipe Details Page
Cheesecake met tonijn
- Totale tijd 3u 11min
- 10min
Voorbereidingstijd - 1min
Gaartijd - 3u
Afkoeltijd
Ingrediënten
6 personen
130 g Gezouten crackers
75 g Gesmolten boter
200 g Tonijn natuur
75 g Verse smeerkaas
225 g Ricotta
30 g Fijngehakte bieslook
3 bladje Gelatine
5 cl Melk
Zout
Accessoires
Kneed- & hakmes
Bereiding
Stap 1 /10
Week de gelatineblaadjes in een kommetje met koud water.
3bladje Gelatine
Stap 2 /10
Laat de boter smelten in de microgolfoven en zet aan de kant.
75g Gesmolten boter
Stap 3 /10
Doe de gezouten crackers in de kom met het kneed-/breekmes. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
130g Gezouten crackers
Kneed- & hakmes
Stap 4 /10
Voeg de gesmolten boter toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Kneed- & hakmes
Stap 5 /10
Neem een springvorm met een diameter van 16 cm en leg er een vel bakpapier in. Giet het mengsel van boter/crackers op het bakpapier.
Stap 6 /10
Spreid uit en druk aan met de onderkant van een glas. Laat rusten in de koelkast. Maak de kom schoon.
Stap 7 /10
Verwarm de melk in de microgolfoven. Voeg de uitgewrongen gelatineblaadjes toe en roer met een lepel om te smelten.
5cl Melk
Stap 8 /10
Doe het mengsel in de kom van de keukenmachine met het kneed-/breekmes. Voeg de uitgelekte tonijn, ricotta, roomkaas en bieslook toe. Breng op smaak met peper en zout. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
200g Tonijn natuur 75g Verse smeerkaas 225g Ricotta 30g Fijngehakte bieslook
Kneed- & hakmes
Stap 9 /10
Giet het mengsel op de crackerbodem en dek af met huishoudfolie.
Stap 10 /10
Laat voor het opdienen ongeveer 3 uur in de koelkast rusten.