- Homepage
- Cheesecake met tonijn
Cheesecake met tonijn
- Totale tijd 3u 11min
- 10min
Voorbereidingstijd - 1min
Gaartijd - 3u
Afkoeltijd
Compatibele toestellen (15)
i-Companion Touch Pro HF93D810 Kookrobot - 17 programma's - 8 accessoires - Ingebouwde weegschaal Companion Pro HF850810 Kookrobot - 12 programma's - 6 accessoires I-COMPANION i-Companion Touch XL HF935110 Kookrobot - 12 programma's - 9 accessoires Ontdek het volledige gamma
Meer weergeven - Ontdek het volledige gamma -
Ingrediënten
6 personen
130 g Gezouten crackers
75 g Gesmolten boter
200 g Tonijn natuur
75 g Verse smeerkaas
225 g Ricotta
30 g Fijngehakte bieslook
3 bladje Gelatine
5 cl Melk
Zout
Accessoires
Kneed- & hakmes
Bereiding
Stap 1 /10
Week de gelatineblaadjes in een kommetje met koud water.
Stap 2 /10
Laat de boter smelten in de microgolfoven en zet aan de kant.
Stap 3 /10
Doe de gezouten crackers in de kom met het kneed-/breekmes. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 4 /10
Voeg de gesmolten boter toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 5 /10
Neem een springvorm met een diameter van 16 cm en leg er een vel bakpapier in. Giet het mengsel van boter/crackers op het bakpapier.
Stap 6 /10
Spreid uit en druk aan met de onderkant van een glas. Laat rusten in de koelkast. Maak de kom schoon.
Stap 7 /10
Verwarm de melk in de microgolfoven. Voeg de uitgewrongen gelatineblaadjes toe en roer met een lepel om te smelten.
Stap 8 /10
Doe het mengsel in de kom van de keukenmachine met het kneed-/breekmes. Voeg de uitgelekte tonijn, ricotta, roomkaas en bieslook toe. Breng op smaak met peper en zout. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 9 /10
Giet het mengsel op de crackerbodem en dek af met huishoudfolie.
Stap 10 /10
Laat voor het opdienen ongeveer 3 uur in de koelkast rusten.