Cheesecake met kiwi
Moulinex
Recept door Moulinex

Cheesecake met kiwi

ratings.0

-/5

  • Totale tijd 6u 59min
  • Voorbereidingstijd
    30min
  • Gaartijd
    29min
  • Afkoeltijd
    6u

Ingrediënten

4 personen

  • 100 g Vegan koekjes

  • 50 g Vegan boter

  • Voor de cheesecakevulling:

  • 260 g Vegan roomkaas

  • 200 g Cashewnoten

  • 130 g Kokosroom

  • 80 g Poedersuiker

  • 1.5 tl Vanille-extract

  • 80 g Kiwi

  • 3 cl Water

  • 2 cl Citroensap

  • 30 g Fijne kristalsuiker

  • 0.5 tl Agar agarpoeder

  • 1 druppel Groene levensmiddelenkleurstof

Accessoires

  • Kneed- & hakmes
    Kneed- & hakmes
  • Ultrablade hakmes
    Ultrablade hakmes

Bereiding

Stap 1 /11

Doe de cashewnoten in de mengkom met mengstaaf en bedek met water. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start’. Droog de cashewnoten en zet apart.

  • 200g Cashewnoten
  • 3cl Water

Stap 2 /11

Doe de boter in de mengkom met het kneed-/ pletmes. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start’.

  • 50g Vegan boter
  • Kneed- & hakmes

Stap 3 /11

Voeg de halve koekjes toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start’.

  • 100g Vegan koekjes

Stap 4 /11

Schraap de zijkanten schoon, sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start’. Giet het mengsel in de bakring en zet het in de ijskast. Ga intussen verder met de rest van de bereiding.

Stap 5 /11

Voeg de kokosroom en de cashewnoten toe aan de mengkom met het Ultrablade-mes. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start’.

  • 200g Cashewnoten
  • 130g Kokosroom
  • Ultrablade hakmes

Stap 6 /11

Schraap de zijkanten schoon, sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start’.

Stap 7 /11

Voeg de vegan roomkaas, de poedersuiker, het zout en de kiwi toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start’.

  • 260g Vegan roomkaas
  • 80g Poedersuiker
  • 80g Kiwi

Stap 8 /11

Giet het mengsel over de koekjesbodem in de bakring. Laat minstens 5 uur afkoelen in de ijskast.

Stap 9 /11

Schil de kiwi's. Voeg de kiwi’s toe aan de mengkom met het Ultrablade-mes. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start’. Verwijder de kern.

  • 80g Kiwi
  • Ultrablade hakmes

Stap 10 /11

Voeg de suiker, de agar agar, het water, het citroensap en een druppel groene levensmiddelenkleurstof toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start’.

  • 3cl Water
  • 2cl Citroensap
  • 30g Fijne kristalsuiker
  • 0.5tl Agar agarpoeder
  • 1druppel Groene levensmiddelenkleurstof

Stap 11 /11

Giet de gelei bovenop de cheesecake en laat 1 uur afkoelen in de ijskast.

Roerblad SS-185951

Referentie permanent uitverkocht

Roerblad SS-185951

Bakkuip SS-186082

Referentie permanent uitverkocht

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186157

Referentie permanent uitverkocht

Bakkuip SS-186157

Haak SS-186228

Referentie permanent uitverkocht

Haak SS-186228