- Homepage
- Cheesecake met kiwi
Cheesecake met kiwi
- Totale tijd 6u 59min
- 30min
Voorbereidingstijd - 29min
Gaartijd - 6u
Afkoeltijd
Compatibele toestellen (17)
Ingrediënten
4 personen
100 g Vegan koekjes
50 g Vegan boter
Voor de cheesecakevulling:
260 g Vegan roomkaas
200 g Cashewnoten
130 g Kokosroom
80 g Poedersuiker
1.5 tl Vanille-extract
80 g Kiwi
3 cl Water
2 cl Citroensap
30 g Fijne kristalsuiker
0.5 tl Agar agarpoeder
1 druppel Groene levensmiddelenkleurstof
Accessoires
Kneed- & hakmes Ultrablade hakmes
Bereiding
Stap 1 /11
Doe de cashewnoten in de mengkom met mengstaaf en bedek met water. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start’. Droog de cashewnoten en zet apart.
Stap 2 /11
Doe de boter in de mengkom met het kneed-/ pletmes. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start’.
Stap 3 /11
Voeg de halve koekjes toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start’.
Stap 4 /11
Schraap de zijkanten schoon, sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start’. Giet het mengsel in de bakring en zet het in de ijskast. Ga intussen verder met de rest van de bereiding.
Stap 5 /11
Voeg de kokosroom en de cashewnoten toe aan de mengkom met het Ultrablade-mes. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start’.
Stap 6 /11
Schraap de zijkanten schoon, sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start’.
Stap 7 /11
Voeg de vegan roomkaas, de poedersuiker, het zout en de kiwi toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start’.
Stap 8 /11
Giet het mengsel over de koekjesbodem in de bakring. Laat minstens 5 uur afkoelen in de ijskast.
Stap 9 /11
Schil de kiwi's. Voeg de kiwi’s toe aan de mengkom met het Ultrablade-mes. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start’. Verwijder de kern.
Stap 10 /11
Voeg de suiker, de agar agar, het water, het citroensap en een druppel groene levensmiddelenkleurstof toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start’.
Stap 11 /11
Giet de gelei bovenop de cheesecake en laat 1 uur afkoelen in de ijskast.