- Homepage
- Recipe Details Page
Champignonballetjes
- Totale tijd 50min
- 10min
Voorbereidingstijd - 25min
Gaartijd - 15min
Afkoeltijd
Ingrediënten
6 personen
450 g Champignons
12 g Look
1.5 el Olijfolie
6 el Paneermeel
45 g Witbrood
45 g Noten
1.5 el Sojaroom
1.5 tl Mosterd
1 snuifje Zout
1 snuifje Peper
1 snuifje Muskaatnoot
Accessoires
Ultrablade hakmes Menger
Bereiding
Stap 1 /7
Snijd het aardse deel van de champignonstelen. Was ze en dep droog.
450g Champignons
Stap 2 /7
Doe de champignons en de gepelde look in de kom van de keukenmachine met het Ultrablade-hakmes. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
12g Look
Ultrablade hakmes
Stap 3 /7
Vervang het Ultrablade-hakmes door de mengstaaf. Schraap de randen en voeg de olijfolie, het zout en de peper toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
1.5el Olijfolie 1snuifje Zout 1snuifje Peper
Menger
Stap 4 /7
Vervang de mengstaaf door het Ultrablade-hakmes. Voeg het paneermeel, het witbrood, de noten, de plantaardige room, de mosterd, het zout, de peper en de muskaatnoot toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
6el Paneermeel 45g Witbrood 45g Noten 1.5el Sojaroom 1.5tl Mosterd 1snuifje Zout 1snuifje Peper 1snuifje Muskaatnoot
Ultrablade hakmes
Stap 5 /7
Zet 15 minuten in de koelkast.
Stap 6 /7
Maak bolletjes tussen uw handen bak ze aan elke kant gedurende 5 minuten in een warme pan met olie.
Stap 7 /7
Dien op als aperitief of als voorgerecht met de groene salade.