- Homepage
- Recipe Details Page
Champignon stroganoff
- Totale tijd 30min
- 10min
Voorbereidingstijd - 20min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ingrediënten
6 personen
90 g Uien
30 g Knoflook
1.5 el Neutrale olie
900 g Paddenstoelen
12 cl Witte wijn
3 el Sojasaus
54 cl Groentebouillon
36 cl Sojaroom
6 el Maïsmeel
1.5 tl Knoflookpoeder
1.5 tl Gerookt paprikapoeder
1.5 tl Tijm
1 snuifje zout
1 snuifje Peper
3 el Moutgist
Accessoires
Menger Ultrablade hakmes
Bereiding
Stap 1 /7
Pel de ui en de knoflook, hak ze grof en doe ze in de mengkom met het Ultrablade-mes eraan. Sluit het deksel met de kurk en druk op ‘Start’.
90g Uien 30g Knoflook
Ultrablade hakmes
Stap 2 /7
Vervang het Ultrablade-meshulpstuk door het mixerhulpstuk, schraap de zijkanten schoon met een spatel en voeg de olie toe. Sluit het deksel met de kurk en druk op ‘Start’.
1.5el Neutrale olie
Menger
Stap 3 /7
Snijd het aardachtige deel van de champignonstengels af. Was, droog en snijd in reepjes.
900g Paddenstoelen
Stap 4 /7
Voeg de knoopchampignons toe. Sluit het deksel met de kurk en druk op ‘Start’.
900g Paddenstoelen
Stap 5 /7
Giet de witte wijn, sojasaus en groentebouillon erbij. Sluit het deksel met de kurk en druk op ‘Start’.
12cl Witte wijn 3el Sojasaus 54cl Groentebouillon
Stap 6 /7
Meng de maïzena en de sojaroom in een kleine kom.
36cl Sojaroom 6el Maïsmeel
Stap 7 /7
Giet het mengsel in de mengkom met het knoflookpoeder, het gerookt paprikapoeder, de tijm, zout, peper en de moutgist. Sluit het deksel met de kurk en druk op ‘Start’.
1.5tl Knoflookpoeder 1.5tl Gerookt paprikapoeder 1.5tl Tijm 1snuifje zout 1snuifje Peper 3el Moutgist