Catalaanse room
Moulinex
Recept door Moulinex

Catalaanse room

ratings.0

-/5

  • Totale tijd 1u 35min
  • Voorbereidingstijd
    5min
  • Gaartijd
    30min
  • Afkoeltijd
    1u

Ingrediënten

6 personen

  • 1 onbehandelde sinaasappel

  • 1 onbehandelde citroen

  • 70 cl melk

  • 120 g suiker

  • 1 kaneelstokje

  • 2 eieren

  • 3 eierdooiers

  • 20 g bloem

  • 20 g Maïzena®

  • Bruine suiker

Accessoires

  • Menger
    Menger
  • Klopper
    Klopper

Bereiding

Stap 1 /6

Was de sinaasappel en de citroen en verwijder de schil met een dunschiller.

  • 1 onbehandelde sinaasappel
  • 1 onbehandelde citroen

Stap 2 /6

Plaats de menger en doe de melk, 60 g suiker, de kaneel en de schil in de robot. Vergrendel het deksel en druk op 'Start'. Giet de bereiding door een zeef.

  • 70cl melk
  • 120g suiker
  • 1 kaneelstokje
  • Menger

Stap 3 /6

Spoel de kom en plaats de garde. Doe de eieren, de eierdooiers, de bloem, de Maïzena® en de overgebleven suiker in de kom. Vergrendel het deksel en druk op 'Start'. Voeg na 30 s de melk toe via de opening in het deksel.

  • 70cl melk
  • 120g suiker
  • 2 eieren
  • 3 eierdooiers
  • 20g bloem
  • 20g Maïzena®
  • Klopper

Stap 4 /6

Vergrendel het deksel en druk op 'Start'.

  • Klopper

Stap 5 /6

Vergrendel na de bereiding het deksel en druk op 'Start' (tot een homogene crème).

  • Klopper

Stap 6 /6

Vul 6 schaaltjes en zet ze 1 u in de koelkast. Bestrooi de crème met bruine suiker en karamelliseer met een brander voor het opdienen.

  • Bruine suiker

Roerblad SS-185951

Referentie permanent uitverkocht

Roerblad SS-185951

Bakkuip SS-186082

Referentie permanent uitverkocht

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186157

Referentie permanent uitverkocht

Bakkuip SS-186157

Haak SS-186228

Referentie permanent uitverkocht

Haak SS-186228