Carpaccio mandarijn, gember
- Totale tijd 25min
- 20min
Voorbereidingstijd - 5min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ontdek het volledige gamma
Meer weergeven - Ontdek het volledige gamma -
Ingrediënten
6 personen
9 Mandarijnen (niet te rijp), geschild en flinterdun gesneden
1.5 Schil van mandarijn, in zeer fijne plakjes gesneden
45 cl Water voor siroop
1 Limoen (of citroen)
1.5 cm Verse gember, geschild en in schijfjes gesneden
120 g Suiker
25 bladje Verse munt, gewassen en fijngehakt
Bereiding
Stap 1 /6
Bereid de ingrediënten.
Stap 2 /6
Schik de schijfjes mandarijn in een diepe schotel of diepe borden.
Stap 3 /6
Leg de mandarijnenschil in de kom met 20 cl water. De schil laten uitlekken als het water kookt.
Stap 4 /6
Doe het opnieuw in de kom met de suiker, het water van de siroop, de citroen, de gember.
Stap 5 /6
Snelkookfunctie
Stap 6 /6
Zeef de siroop over de carpaccio. Dien koud op, versierd met munt.