Cappuccino van champignons - Recepten Companion | Moulinex
Moulinex
Recept door Moulinex

Cappuccino van champignons

ratings.0

-/5 -

  • Totale tijd 28min
  • Voorbereidingstijd
    10min
  • Gaartijd
    18min
  • Afkoeltijd
    0min

Ingrediënten

4 personen

  • 20 cl Volle vloeibare room

  • 250 g Champignons

  • 40 g Sjalotten

  • 3 el Olijfolie

  • 20 cl Groentebouillon

  • 20 g Eekhoorntjesbroodpoeder

  • Zout, peper

  • Water

Accessoires

  • Ultrablade hakmes
    Ultrablade hakmes
  • Gebakset
    Gebakset

Bereiding

Stap 1 /8

Laat het eekhoorntjesbrood wellen in een grote kom koud water. Was en reinig de champignons en snijd ze in twee stukken.

  • 20g Eekhoorntjesbroodpoeder
  • Water

Stap 2 /8

Pel de sjalot en snijd ze in twee stukken. Doe de sjalot in de kom van de keukenmachine met het Ultrablade-hakmes. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 40g Sjalotten
  • Ultrablade hakmes

Stap 3 /8

Schraap de randen en giet de olijfolie in de kom. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 3el Olijfolie

Stap 4 /8

Voeg de in twee stukken gesneden champignons en het uitgelekte eekhoorntjesbrood toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 250g Champignons
  • Ultrablade hakmes

Stap 5 /8

Giet de helft van de room en de bouillon door de vulstop. Druk op ‘Start’. Breng op smaak met peper en zout.

  • 20cl Volle vloeibare room
  • 20cl Groentebouillon
  • Zout, peper
  • Ultrablade hakmes

Stap 6 /8

Giet de bereiding in kopjes.

Stap 7 /8

Maak de kom van de keukenmachine schoon en plaats de garde. Doe de rest van de room erbij en druk op ‘Start’.

  • Gebakset

Stap 8 /8

Doe de room op de veloutés.

Roerblad SS-185951

Roerblad SS-185951

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186157

Bakkuip SS-186157

Haak SS-186228

Haak SS-186228