Cantuccini
- Totale tijd 13u 55min
- 1u
Voorbereidingstijd - 25min
Gaartijd - 12u 30min
Afkoeltijd
Ingrediënten
60 eenheid
175 g gepelde amandelen
250 g bloem
180 g suiker
6 g bakpoeder
16 g vanillesuiker
1 cl bitter amandelaroma
1 snuifje zout
25 g warme boter
2 eieren
Accessoires
Dough Hook
Bereiding
Stap 1 /8
Voeg de bloem, de suiker, het bakpoeder, de vanillesuiker, het bittere amandelaroma, het zout, de boter en de eieren toe aan de mengkom. Druk op ‘Start’.
Stap 2 /8
Voeg de amandelen toe aan de mengkom van de keukenrobot. Druk op 'Start'.
Stap 3 /8
Neem wat bloem en maak een bal van het deeg. Laat 30 minuten afkoelen.
Stap 4 /8
Verwarm de oven voor op 200 graden (onder-/bovenwarmte).
Stap 5 /8
Snijd het deeg in 6 stukken. Maak van elk stuk een lange rol van 25 cm.
Stap 6 /8
Leg een vel bakpapier op een bakplaat. Leg de rolletjes 8 cm uit elkaar op de plaat.
Stap 7 /8
Bak 15 minuten voor. Laat afkoelen en snijd diagonaal in stukken van 1 cm.
Stap 8 /8
Leg de koekjes op de bakplaat en bak ze 10 minuten op dezelfde temperatuur in de oven. De cantuccini moeten aan het einde goudbruin zijn.