Cannelés
- Totale tijd 9u 30min
- 30min
Voorbereidingstijd - 1u
Gaartijd - 8u
Afkoeltijd
Ingrediënten
6 personen
37.5 cl volle melk
2 teentje vanille
40 g boter
80 g eieren
30 g eierdooiers
185 g poedersuiker
75 g T45-bloem
3.5 cl bruine rum
Accessoires
Flex Whisk
Bereiding
Stap 1 /10
Let op: dit recept houdt een rusttijd van 8 uur in.
Stap 2 /10
Breng de melk, de vanillezaadjes en de in blokjes gesneden boter aan de kook in een steelpan.
Stap 3 /10
Voeg de eieren, de eidooiers, de poedersuiker en de gezeefde bloem toe aan de kom van de keukenrobot. Druk op 'Start'.
Stap 4 /10
Druk op ‘Start’. Terwijl de keukenrobot in werking is, voeg je er beetje bij beetje het warme melkmengsel, gevolgd door de rum, aan toe.
Stap 5 /10
Laat het voor 8 uur in de ijskast staan.
Stap 6 /10
Eens er 8 uren verstreken zijn, kan je het deeg tot een gladde massa roeren. Verwarm de oven voor op 250 graden.
Stap 7 /10
Vet de gegroefde bakvormen in met boter met behulp van een kwastje en plaats ze voor enkele minuten in de diepvriezer. Vul ze hierna voor driekwart met deeg.
Stap 8 /10
Laat de canelés gedurende 15 minuten op 240 graden bakken. Hierna zet je de oven wat lager op 180 graden en laat je ze voor 40 minuten verder bakken.
Stap 9 /10
Haal de canelés uit de vorm terwijl ze nog warm zijn. Je doet dit door de bakvorm om te draaien en er een stevige klop mee op het aanrecht te geven.
Stap 10 /10
Plaats de canelés op een rooster en laat afkoelen.