Cannelés
Moulinex
Recept door Moulinex

Cannelés

ratings.0

-/5 -

  • Totale tijd 9u 30min
  • Voorbereidingstijd
    30min
  • Gaartijd
    1u
  • Afkoeltijd
    8u

Ingrediënten

6 personen

  • 37.5 cl volle melk

  • 2 teentje vanille

  • 40 g boter

  • 80 g eieren

  • 30 g eierdooiers

  • 185 g poedersuiker

  • 75 g T45-bloem

  • 3.5 cl bruine rum

Accessoires

  • Flex Whisk
    Flex Whisk

Bereiding

Stap 1 /10

Let op: dit recept houdt een rusttijd van 8 uur in.

Stap 2 /10

Breng de melk, de vanillezaadjes en de in blokjes gesneden boter aan de kook in een steelpan.

  • 37.5cl volle melk
  • 2teentje vanille
  • 40g boter

Stap 3 /10

Voeg de eieren, de eidooiers, de poedersuiker en de gezeefde bloem toe aan de kom van de keukenrobot. Druk op 'Start'.

  • 80g eieren
  • 30g eierdooiers
  • 185g poedersuiker
  • 75g T45-bloem
  • Flex Whisk

Stap 4 /10

Druk op ‘Start’. Terwijl de keukenrobot in werking is, voeg je er beetje bij beetje het warme melkmengsel, gevolgd door de rum, aan toe.

  • 3.5cl bruine rum
  • Flex Whisk

Stap 5 /10

Laat het voor 8 uur in de ijskast staan.

Stap 6 /10

Eens er 8 uren verstreken zijn, kan je het deeg tot een gladde massa roeren. Verwarm de oven voor op 250 graden.

Stap 7 /10

Vet de gegroefde bakvormen in met boter met behulp van een kwastje en plaats ze voor enkele minuten in de diepvriezer. Vul ze hierna voor driekwart met deeg.

Stap 8 /10

Laat de canelés gedurende 15 minuten op 240 graden bakken. Hierna zet je de oven wat lager op 180 graden en laat je ze voor 40 minuten verder bakken.

Stap 9 /10

Haal de canelés uit de vorm terwijl ze nog warm zijn. Je doet dit door de bakvorm om te draaien en er een stevige klop mee op het aanrecht te geven.

Stap 10 /10

Plaats de canelés op een rooster en laat afkoelen.

Roerblad SS-185951

Roerblad SS-185951

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186157

Bakkuip SS-186157

Haak SS-186228

Haak SS-186228