Cakepops in regenboogkleuren
- Totale tijd 1u 45min
- 30min
Voorbereidingstijd - 25min
Gaartijd - 50min
Afkoeltijd
Ontdek het volledige gamma
Meer weergeven - Ontdek het volledige gamma -
Ingrediënten
2 personen
30 g Boter
65 g Bloemsuiker
0.5 tl Vanille-extract
1 Ei
1 snuifje Zout
90 g Bloem
0.5 tl Bakpoeder
8 cl Melk
Voedingskleurstoffen
30 g Gesmolten witte chocolade
1 cl Volle vloeibare room
60 g Witte chocolade
Discodip
Water
Accessoires
Kneed- & hakmes Minimengkom
Bereiding
Stap 1 /9
Voeg de boter en de bloemsuiker toe aan de kom van de keukenrobot met het kneed-/hakmes. Vergrendel het deksel met de dop en druk op 'Start'. Schraap de bereiding langs de randen naar het midden.
Stap 2 /9
Voeg het vanille-extract en de eieren toe. Vergrendel het deksel zonder de dop en druk op 'Start'. Als het signaal klinkt, voeg je de bloem, de gist, het zout en de melk geleidelijk toe door de opening in de dop.
Stap 3 /9
Verdeel het deeg in 5 kommen en kleur het paars, blauw, geel, oranje en roze.
Stap 4 /9
Verwarm de oven voor op 180 °C. Giet het mengsel in de cupcakevormen en plaats ze 15 minuten in de oven.
Stap 5 /9
Haal de cupcakes uit de oven, laat ze afkoelen en verkruimel de gekleurde cake in aparte kommen. Meng in elke kom een beetje room en gesmolten chocolade. Maak van elke kleur een kleine deegbol.
Stap 6 /9
Leg de deegbol op een vel huishoudfolie en stapel er de andere kleuren op zodat je een regenboog krijgt. Wikkel het deeg in de huishoudfolie tot een bol. Herhaal dit totdat de gekleurde cake op is. Plaats de bolletjes 15 minuten in de diepvries.
Stap 7 /9
Voeg 0,7 l water toe aan de kom van de keukenrobot. Breek de witte chocolade in de minikom zonder mes. Vergrendel het deksel en druk op 'Start'.
Stap 8 /9
Dompel de stokjes in de chocolade en prik ze in kleurrijke deegbolletjes. Laat ze 10 minuten in de koelkast rusten.
Stap 9 /9
Dompel alle deegbolletjes in de chocolade en werk af met een versiering naar keuze. Laat ze 10 minuten in de koelkast rusten. Smakelijk!