Cake van vijgen, ham en noten
- Totale tijd 55min
- 15min
Voorbereidingstijd - 40min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ontdek het volledige gamma
Meer weergeven - Ontdek het volledige gamma -
Ingrediënten
4 personen
100 g Gedroogde vijgen
120 g Rauwe ham
4 Eieren
170 g Bloem
1 zakje Bakpoeder
5 cl Olijfolie
10 cl Witte wijn
30 g Walnoten
80 g Gerijpte geitenkaas
3 snuifje Fleur de sel
Accessoires
Kneed- & hakmes
Bereiding
Stap 1 /6
Verwarm de oven voor op 180°C (op thermostaat 6).
Stap 2 /6
Doe de eieren, bloem, gist, olijfolie, witte wijn en zout in de mengkom van de keukenmachine en bevestig het kneed-/breekmes. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 3 /6
Leg een vel bakpapier in de cakevorm.
Stap 4 /6
Voeg de vijgen, rauwe ham, in blokjes gesneden geitenkaas en de noten toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 5 /6
Giet het deeg in de vorm en zet het gedurende ongeveer 40 minuten in de oven. Als de cake te bruin wordt op het einde van de baktijd, bedek hem dan met aluminiumfolie of bakpapier.
Stap 6 /6
Laat afkoelen en dien op.