Cake van vijgen, ham en noten
Moulinex
Recept door Moulinex

Cake van vijgen, ham en noten

ratings.0

-/5

  • Totale tijd 55min
  • Voorbereidingstijd
    15min
  • Gaartijd
    40min
  • Afkoeltijd
    0min

Ingrediënten

4 personen

  • 100 g Gedroogde vijgen

  • 120 g Rauwe ham

  • 4 Eieren

  • 170 g Bloem

  • 1 zakje Bakpoeder

  • 5 cl Olijfolie

  • 10 cl Witte wijn

  • 30 g Walnoten

  • 80 g Gerijpte geitenkaas

  • 3 snuifje Fleur de sel

Accessoires

  • Kneed- & hakmes
    Kneed- & hakmes

Bereiding

Stap 1 /6

Verwarm de oven voor op 180°C (op thermostaat 6).

Stap 2 /6

Doe de eieren, bloem, gist, olijfolie, witte wijn en zout in de mengkom van de keukenmachine en bevestig het kneed-/breekmes. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 4 Eieren
  • 170g Bloem
  • 1zakje Bakpoeder
  • 5cl Olijfolie
  • 10cl Witte wijn
  • 3snuifje Fleur de sel
  • Kneed- & hakmes

Stap 3 /6

Leg een vel bakpapier in de cakevorm.

Stap 4 /6

Voeg de vijgen, rauwe ham, in blokjes gesneden geitenkaas en de noten toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 100g Gedroogde vijgen
  • 120g Rauwe ham
  • 30g Walnoten
  • 80g Gerijpte geitenkaas
  • Kneed- & hakmes

Stap 5 /6

Giet het deeg in de vorm en zet het gedurende ongeveer 40 minuten in de oven. Als de cake te bruin wordt op het einde van de baktijd, bedek hem dan met aluminiumfolie of bakpapier.

Stap 6 /6

Laat afkoelen en dien op.

Roerblad SS-185951

Roerblad SS-185951

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186157

Bakkuip SS-186157

Haak SS-186228

Haak SS-186228