- Homepage
- Recipe Details Page
Cake met kip en kerrie
- Totale tijd 48min
- 5min
Voorbereidingstijd - 43min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ingrediënten
4 personen
1 tl Olijfolie
120 g Kipfilet
Zout, peper
1 tl Kerriepoeder
120 g Bloem
1 zakje Bakpoeder
2 Ei
4 cl Zonnebloemolie
3 cl Melk
26 g Emmentaler
Accessoires
Menger Kneed- & hakmes
Bereiding
Stap 1 /8
Leg een vel bakpapier in de cakevorm.
Stap 2 /8
Doe de olijfolie en de in blokjes gesneden kip in de kom van de keukenmachine met de mengstaaf. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
1tl Olijfolie 120g Kipfilet
Menger
Stap 3 /8
Doe de kip in een kom. Breng op smaak met zout en peper. Strooi er de kerrie over. Zet het even apart. Maak de kom van de keukenmachine schoon.
Zout, peper 1tl Kerriepoeder
Stap 4 /8
Doe de bloem, de gist, de eieren, de zonnebloemolie en de melk in de kom van de keukenmachine met het kneed-/breekmes. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
120g Bloem 1zakje Bakpoeder 2 Ei 4cl Zonnebloemolie 3cl Melk
Kneed- & hakmes
Stap 5 /8
Voeg de emmentaler en de gegaarde kip toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
26g Emmentaler
Kneed- & hakmes
Stap 6 /8
Verwarm de oven voor op 180°C.
Stap 7 /8
Giet het beslag in de cakevorm en zet 35 minuten in de oven.
Stap 8 /8
Dien koud of warm op.