Cake met kip en kerrie
- Totale tijd 48min
- 5min
Voorbereidingstijd - 43min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ontdek het volledige gamma
Meer weergeven - Ontdek het volledige gamma -
Ingrediënten
4 personen
1 tl Olijfolie
120 g Kipfilet
Zout, peper
1 tl Kerriepoeder
120 g Bloem
1 zakje Bakpoeder
2 Ei
4 cl Zonnebloemolie
3 cl Melk
26 g Emmentaler
Accessoires
Menger Kneed- & hakmes
Bereiding
Stap 1 /8
Leg een vel bakpapier in de cakevorm.
Stap 2 /8
Doe de olijfolie en de in blokjes gesneden kip in de kom van de keukenmachine met de mengstaaf. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 3 /8
Doe de kip in een kom. Breng op smaak met zout en peper. Strooi er de kerrie over. Zet het even apart. Maak de kom van de keukenmachine schoon.
Stap 4 /8
Doe de bloem, de gist, de eieren, de zonnebloemolie en de melk in de kom van de keukenmachine met het kneed-/breekmes. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 5 /8
Voeg de emmentaler en de gegaarde kip toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 6 /8
Verwarm de oven voor op 180°C.
Stap 7 /8
Giet het beslag in de cakevorm en zet 35 minuten in de oven.
Stap 8 /8
Dien koud of warm op.