- Homepage
- Recipe Details Page
Caesarsalade
- Totale tijd 35min
- 10min
Voorbereidingstijd - 25min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ingrediënten
6 personen
5 cl Arachideolie
1 tl Paprikapoeder
500 g Little gem-sla (slaharten)
450 g Kalkoenfilet
260 g Aspergepunten
6 Eieren
100 g Lookcroutons
50 g Parmezaanse kaas
1 tl Paprikapoeder
1 Eierdooier
5 g Mosterd uit Dijon
5 cl Olijfolie
5 cl Arachideolie
3 cl Wijnazijn
3 cl Citroensap
Zout
Water
Accessoires
Klopper Stoom- accessoire
Bereiding
Stap 1 /12
Weeg de croutons en de Parmezaanse kaas in kommetjes. Zet het even apart.
100g Lookcroutons 50g Parmezaanse kaas
Stap 2 /12
Laat de kalkoenfilets gedurende 15 minuten marineren in de helft van de arachideolie en het paprikapoeder.
5cl Arachideolie 1tl Paprikapoeder 450g Kalkoenfilet
Stap 3 /12
Weeg de olijfolie en de arachideolie af in een kommetje. Zet het even apart.
5cl Olijfolie 5cl Arachideolie
Stap 4 /12
Doe de eierdooier, de mosterd, wijnazijn en het citroensap in de kom van de keukenmachine met de klopper. Sluit het deksel zonder de vulstop en druk op 'Start'. Voeg na de pieptoon geleidelijk de olijfolie en de arachideolie toe.
1 Eierdooier 5g Mosterd uit Dijon 3cl Wijnazijn 3cl Citroensap Zout
Klopper
Stap 5 /12
Breng op smaak met peper en zout. Giet de vinaigrette in een sauspotje.
Zout
Stap 6 /12
Maak de kom van de keukenmachine schoon. Giet 0,7 l warm water in de kom van de keukenmachine.
Water
Stap 7 /12
Sluit het deksel zonder de vulstop. Plaats de externe stoomkoker en doe er de gemarineerde kalkoenfilets in. Breng op smaak met zout.
Stap 8 /12
Neem de middelste stoomplaat. Leg de aspergepunten aan één kant en de eieren aan de andere kant. Sluit het deksel en klik op 'Start'.
260g Aspergepunten 6 Eieren Zout Water
Stoom- accessoire
Stap 9 /12
Hak de little gem-sla grof en verdeel de salade over diepe borden.
500g Little gem-sla (slaharten)
Stap 10 /12
Doe de eieren in een slakom met koud water.
Stap 11 /12
Snijd de kalkoenfilets in reepjes en leg ze op de salade. Pel de eieren en snijd in 4 stukken. Voeg de aspergepunten en de gesneden eieren toe.
Stap 12 /12
Voeg een paar schilfers parmezaan, de knoflookcroutons en een drupje vinaigrette toe.