Caesarsalade
- Totale tijd 35min
- 10min
Voorbereidingstijd - 25min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ontdek het volledige gamma
Meer weergeven - Ontdek het volledige gamma -
Ingrediënten
6 personen
5 cl Arachideolie
1 tl Paprikapoeder
500 g Little gem-sla (slaharten)
450 g Kalkoenfilet
260 g Aspergepunten
6 Eieren
100 g Lookcroutons
50 g Parmezaanse kaas
1 tl Paprikapoeder
1 Eierdooier
5 g Mosterd uit Dijon
5 cl Olijfolie
5 cl Arachideolie
3 cl Wijnazijn
3 cl Citroensap
Zout
Water
Accessoires
Klopper Stoom- accessoire
Bereiding
Stap 1 /12
Weeg de croutons en de Parmezaanse kaas in kommetjes. Zet het even apart.
Stap 2 /12
Laat de kalkoenfilets gedurende 15 minuten marineren in de helft van de arachideolie en het paprikapoeder.
Stap 3 /12
Weeg de olijfolie en de arachideolie af in een kommetje. Zet het even apart.
Stap 4 /12
Doe de eierdooier, de mosterd, wijnazijn en het citroensap in de kom van de keukenmachine met de klopper. Sluit het deksel zonder de vulstop en druk op 'Start'. Voeg na de pieptoon geleidelijk de olijfolie en de arachideolie toe.
Stap 5 /12
Breng op smaak met peper en zout. Giet de vinaigrette in een sauspotje.
Stap 6 /12
Maak de kom van de keukenmachine schoon. Giet 0,7 l warm water in de kom van de keukenmachine.
Stap 7 /12
Sluit het deksel zonder de vulstop. Plaats de externe stoomkoker en doe er de gemarineerde kalkoenfilets in. Breng op smaak met zout.
Stap 8 /12
Neem de middelste stoomplaat. Leg de aspergepunten aan één kant en de eieren aan de andere kant. Sluit het deksel en klik op 'Start'.
Stap 9 /12
Hak de little gem-sla grof en verdeel de salade over diepe borden.
Stap 10 /12
Doe de eieren in een slakom met koud water.
Stap 11 /12
Snijd de kalkoenfilets in reepjes en leg ze op de salade. Pel de eieren en snijd in 4 stukken. Voeg de aspergepunten en de gesneden eieren toe.
Stap 12 /12
Voeg een paar schilfers parmezaan, de knoflookcroutons en een drupje vinaigrette toe.