Buns voor hamburgers
- Totale tijd 2u 48min
- 15min
Voorbereidingstijd - 23min
Gaartijd - 2u 10min
Afkoeltijd
Ontdek het volledige gamma
Meer weergeven - Ontdek het volledige gamma -
Ingrediënten
4 personen
7 cl Melk
6 cl Lauw water
0.5 zakje Droge bakkersgist
1 Ei
300 g Bloem
1 tl Zout
15 g Suiker
20 g Boter
1 Eierdooier
Sesamzaadjes
Accessoires
Kneed- & hakmes
Bereiding
Stap 1 /10
Doe het lauwe water, de gist, de melk en het ei in de mengkom van de keukenmachine en bevestig het kneed-/breekmes. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 2 /10
Voeg de bloem, de zout, het suiker en de boter toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'. Laat het deeg na het kneden gedurende de aangegeven tijd rijzen.
Stap 3 /10
Haal het deeg met een spatel uit de kom.
Stap 4 /10
Verdeel het deeg in zes gelijke stukken en maak bolletjes.
Stap 5 /10
Leg ze op een bakplaat met bakpapier en maak ze plat met de palm van je hand.
Stap 6 /10
Laat 1u30 rusten op een warme plek.
Stap 7 /10
Verwarm de oven voor op 180°C (op thermostaat 6).
Stap 8 /10
Besmeer de broodjes met eigeel en bestrooi ze met sesamzaadjes.
Stap 9 /10
Zet 15 à 20 minuten in de oven.
Stap 10 /10
Laat afkoelen op een rooster.