Buddha bowl met lenteasperges en aardbeisalsa
Moulinex
Recept door Moulinex

Buddha bowl met lenteasperges en aardbeisalsa

ratings.0

-/5

  • Totale tijd 42min
  • Voorbereidingstijd
    15min
  • Gaartijd
    27min
  • Afkoeltijd
    0min

Ingrediënten

4 personen

  • 400 g Kipfilet

  • 280 g Wortelen

  • 120 g Komkommer

  • 80 g Radijs

  • 2 handvol Spinazie

  • 500 g Groene asperges

  • 60 g Cashewnoten

  • 2 el Olijfolie

  • Peper en zout

  • Water

  • 60 g Aardbeien

  • 160 g Kerstomaten

  • 1 el Limoensap

  • 200 g Avocado

  • 2 el Olijfolie

  • 2 el Balsamicoazijn

  • 1 tl Mosterd

  • 1 tl Honing

Accessoires

  • Snij/rasp- accessoire
    Snij/rasp- accessoire
  • Stoommandje
    Stoommandje

Bereiding

Stap 1 /8

Grill de kipfilets 10 minuten in een antiaanbakpan met olijfolie. Draai ze regelmatig om. Laat ze afkoelen en snijd ze in stukjes. Breng op smaak met peper en zout.

  • 400g Kipfilet
  • 2el Olijfolie
  • Peper en zout

Stap 2 /8

Snijd het harde uiteinde van de groene asperges af. Snijd elke asperge in tweeën. Spoel de radijzen en de komkommer en snijd de uiteinden af. Schil de wortelen en snijd de uiteinden af.

  • 280g Wortelen
  • 120g Komkommer
  • 80g Radijs
  • 500g Groene asperges

Stap 3 /8

Doe 0,7 l water in de kom. Leg de asperges in het stoommandje en druk op 'Start'. Zet de asperges aan de kant.

  • 500g Groene asperges
  • Water
  • Stoommandje

Stap 4 /8

Plaats het snijhulpstuk voor groenten met de schijf voor fijn snijden in de keukenrobot en druk op 'Start' om de radijzen en de komkommer in dunne schijfjes te snijden. Doe de gesneden groenten op een bord en zet ze aan de kant.

  • 120g Komkommer
  • 80g Radijs
  • Snij/rasp- accessoire

Stap 5 /8

Plaats nu de schijf voor grof raspen. Vergrendel het deksel en druk op 'Start' om de wortelen te raspen.

  • 280g Wortelen
  • Snij/rasp- accessoire

Stap 6 /8

Doe alle ingrediënten in kommen en houd ze goed apart.

  • 400g Kipfilet
  • 280g Wortelen
  • 120g Komkommer
  • 80g Radijs
  • 2handvol Spinazie
  • 500g Groene asperges

Stap 7 /8

Snijd voor de salsa de avocado, de kerstomaten en de aardbeien in blokjes.

  • 60g Aardbeien
  • 160g Kerstomaten
  • 200g Avocado

Stap 8 /8

Meng dit met de andere ingrediënten en doe alles in een kleine kom. Serveer de salsa samen met de buddha bowl.

  • 1el Limoensap
  • 2el Olijfolie
  • 2el Balsamicoazijn
  • 1tl Mosterd
  • 1tl Honing

Roerblad SS-185951

Roerblad SS-185951

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186157

Bakkuip SS-186157

Haak SS-186228

Haak SS-186228